Bård Botten er på plass under VM i hinderløype i Canada. I sommer vant 50-åringen sin klasse under hinderløype-arrangementet Toughest i Stockholm.

Bård Botten er på plass under VM i hinderløype i Canada. I sommer vant 50-åringen sin klasse under hinderløype-arrangementet Toughest i Stockholm. Foto: Privat

Bård Botten overveldet av spleiselaget:

Vipps, så er han i VM!

Uten et eget forbundsapparat i ryggen er oppdalingen Bård Botten (50) på plass i VM i hinderløype i Canada. – Jeg hadde ikke klart det uten alle som støtter meg, sier Botten og takker alle som har bidratt med penger.

Denne helga deltar Bård Botten i VM  i hinderløype i  Canada. Natt til onsdag satte han seg på flyet og nå er han på plass og i full gang med oppkjøringen.

– Jeg hadde ikke klart dette uten støtten fra folk, sier han og sikte til alle som har tatt oppfordringen om å bli med på spleiselaget som har gjort det mulig å delta i VM.

Budsjettet er på 25 000 kroner og 50-åringen står uten et forbundsapparat i ryggen.

– Jeg tenkte å høre om noen ville «Vippse» meg noen kroner slik at jeg kunne dra. Respoensen har vært kjempebra. Jeg har fått inn 12-13000 kroner på kort tid. Jeg er ikke noen eliteutøver, og er så takknemlig for at folk vil stille opp, sier Botten til Radio E6.

Han konkurrerer i den forholdsvis nye idrettsgrenen kalt, «Toughest», som på norsk betyr tøffest og i praksis er et hinderløp der deltakerne skal forsere ei løype med en rekke ulike fysiske hindre gjennom ei 8 kilometer lang løype.

– Det som skjer i Canada er omtrent det samme bortsett fra at løypa er forlenget med sju kilometer slik at den blir 15 kilometer lang. Og det er ganske kraftige saker, sier Botten.

Han er innforstått med at han står foran en krevende og tøff konkurranse. Men grunnlaget har han lagt hjemme i Oppdal.

– Men jeg liker det, så det spiller ikke noen rolle, sier han og legger at han liker at det blir noen partier hvor han må løpe.

Botten vant klassen sin under et storløp i Stockholm i sommer, og føler at han at han har fått trent godt etter dette.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert