Julie Flatmo, Ingrid Støvik Aspeland, Maren Resell Sørheim, Malin Stenli Sæteren, Maria Snøve Loe, Julie Winther Eriksen, Ida Bjerkaas Hindseth og Bård Stenkløv lover å ikke spare på energien når de skal holde konsert sammen neste lørdag. Foto: Morgan Frelsøy

Hør artistene finpusse formen:

Samstemt til førjulskonsert

Har du ikke noe spesielt fore neste lørdag, vil denne gjengen garantert gi deg en opptur inn mot førjulstida.

Når Oppdal kulturforum inviterer til den tradisjonelle førjulskonserten, er selvsagt Malin Stenli Sæteren (11) og Maria Snøve Loe (13) med også denne gangen. I likhet med i fjor går konserten av stabelen på Bjerkeløkkja, lørdag 18. november, og tradisjonen tro er flesteparten av artistene unge og dyktige amatører. De har tidligere bevist at de ikke bare elsker å drive med sang og musikk, men evner å skape en flott opplevelse for publikum.

Lørdag ettermiddag fikk OPP bekreftet at de til sammen 22 musikerne og sangerne virkelig har et komplett førjulsrepertoar på gang til de to konsertene neste lørdag.

– Vi skal være med på tre-fire sanger, sier Malin og Maria, som begge er tydelige på at de gleder seg. Etter et par gjennomkjøringer av Prøysens «Romjulsdrøm», virker jentene trygge på at de nå har den inne.

Bortsett fra når de fem blåserne tar pause, er de øvrige musikerne Kerstin Bergenwall, Marius Nordheim og Vegard Trenmo Ring (gitarer/mandolin) og Stephanie Bergenwall Strand (trommer) med stort sett hele veien. Og ledelsen bak arrangementet ser ingen grunn til å endre på konsepter, ifølge Thor Anders Berget.

– Sverre Stenløkk er kapellmester, arrangør og styrer det hele også denne gangen, sier Berget, som selv nå sitter bak tangentene mens Johan Flønes binder det hele sammen med stødig bass-spill.

Som alltid er selvsagt førjulskonserten dominert av sang, og da fra en rekke dyktige unge sangere som kommer til å framføre både både soloer, duetter, trioer og mer til, ifølge Maren Resell Sørheim. Hun går musikklinja på Orkdal videregående skole, og legger ikke skjul på at hun gleder seg til konserten.

– Jeg har vært på noen spillejobber på Orkanger, men det er ekstra artig å få stå på scenen i hjembygda og synge, sier Maren.

– Det er veldig artig å komme sammen med så mange og jobbe mot et mål sammen, supplerer Ida Hindseth Bjerkaas, som i likhet med Maren er solist og har vært med tidligere.

– Det har blitt enda artigere enn før, for vi kjenner hverandre så godt nå, sier Julie Winther Eriksen, som også har vært med flere ganger.

De fleste av de som står på scenen lørdag har vært med siden oppstarten av Kulturforums førjulskonserter i 2013. Det sier ikke så lite om hvor mye dette arrangementet betyr for ungdommene. Og tillegg til at de er sammen om dette, har de hver for seg utviklet seg musikalsk. Noe undertegnede kan love at publikum som har tenkt seg på konserten vil få oppleve.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert