Arnulf Erdal, Arnt Gulaker og Knut Dørum i Vangslia under snølegging for noen sesonger siden.

Arnulf Erdal, Arnt Gulaker og Knut Dørum i Vangslia under snølegging for noen sesonger siden. Foto: Morgan Frelsøy

Snøkanonene går for fullt i Vangslia:

Håper på heisstart lørdag

Heissjef Arnulf Erdal ber om kuldegrader utover uka – da kan det bli heisstart i Vangslia lørdag.

Oppdal Skisenter har i hele høst siktet seg inn mot heisstart lørdag 18. november, og nå produseres det snø for fullt i Vangslia.

– Anlegget går for full maskin nå. Vi produserer 400 kubikkmeter med snø i timen, det er 10.000 kubikkmeter i døgnet – hvis det er kaldt nok, sier heissjef Arnulf Erdal til OPP.

Mannskapet i Oppdal skisenter er mer enn normalt opptatt av temperaturen denne uka, og sjekker værvarslene på yr.no nesten hver time. Snøproduksjonen går for fullt, utfordringen er om det blir kaldt nok nederst i heistraseen.

– Dessverre er den reelle temperaturen mildere enn det Yr melder. Hvis de varsler 4-6 minusgrader er den faktiske temperaturen kanskje 2-3 minusgrader midt i Vangslia. Da blir det i mildeste laget nederst i traseen, forklarer Erdal til OPP.

For det er ned mot dalstasjonen det er mest kritisk.

– Vi vet vi trenger mye snø i de nedre delene av anlegget.

Snøproduksjonen startet sist uke, og det er lagt noe på toppen, litt i henget og nedover i Poma-løypa som prioriteres fram mot helga.

– Vi fikk litt drahjelp med natursnøen i helga som vi skal pakke ned med tråkkemaskin i ettermiddag. Men vi mangler fortsatt mye snø for å få til en ordentlig heisåpning.

– Hvor store er sjansene for åpning?

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få til heisåpning, men vi vet ikke om det blir før på torsdag. Det er ikke noe mål om å åpne for enhver pris, vi må ha skikkelige forhold, sier Erdal.

Mens Vangslia åpnes først, planlegger Oppdal skisenter å åpne i Stølen og Hovden lille julaften 23. desember.

Sjekk værkameraet i Vangslia her!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert