ALT SOM HAR HENDT: Erlend Ropstad spiller på Dokkhuset 6. januar 2018

ALT SOM HAR HENDT: Erlend Ropstad spiller på Dokkhuset 6. januar 2018

Aftenposten, Dagbladet, VG ja, rett og slett de fleste kaster terningen til fem:

– Dette er hans hittil beste

Anmelderne faller i staver over plata til Erlend Ropstad. Dagbladets Øyvind Rønning kaller Ropstad et «En-manns Crazy Horse».

– Det holder nå, sier artisten selv lett beskjemmet over all oppmerksomheten. Han var nervøs før utgivelsen, men uten grunn, viste det seg, for anmelderne trykker hans fjerde plate på norsk til sitt bryst.

– Det har vært ganske overveldende, egentlig, sier han.

– Det er ikke lov å bli sliten av skryt, men nå begynner det å bli litt mye. Han sier han nå skal slutte å poste alle anmeldelsene på sosiale medier, det gjorde han i starten, men etter i dag er han redd det blir for mye for folk.

VG, Dagbladet, Dagsavisen og Aftenposten kastet denne uka terningen til fem, og det topper NRK Sørlandets «9 av 10», Fædrelandsvennens sekser, Klassekampen gav 5,5 av 6, og jubelen vil ingen ende ta.

Aftenposten skriver:

«Hans særegne fortellerstil, og nydelige, ofte tvetydige sanger kombinert med smått skakke, sterkt melodiøse melodier er blitt hans varemerke. Denne gangen har han kommet opp med sin fineste samling sanger. Det sier ikke lite.»

Les anmeldelsen: Erlend Ropstad er i ferd med å spille seg inn i toppen av norsk rock (Aftenposten)

Dagbladet mener Ropstad trengte å gå over fra engelsk til norsk for å finne sin nødvendige egenart. «På forunderlig vis får han dessuten tekster om hverdagslige ting til å bli både nære og viktige. Erlend Ropstad har rett og slett skaffet seg en markant signatur. Uttrykket har visse likhetstrekk med svenske Thåström, men Ropstad er mildere i formen.»

VG har anmeldelsen i papiravisen, og tittelen er «Svenske tilstander.» De mener Ropstad er Norges svar på Lars Winnerbäck.

– Jeg visste VG og itromsø kom i dag, de var veldig bra.

– Hva gjør du riktig denne gangen som har truffet så veldig?

– Jeg tror jeg har funnet en måte å uttrykke meg selv på, et personlig uttrykk, som jeg tror musikkanmelderne merker er der. De hører utrolig mye på musikk, men jeg gjør noe ingen andre gjør.

– Du treffer dem også på tekstene?

– Ja, det har vært veldig mye snakk om tekst, og det er veldig allright. Jeg bruker ikke så mye tid og energi på markedsføringen av musikken, men jeg bruker enormt mye energi og tid på tekstene, så håper jeg de er såpass bra at de skaper såpass mye blest i seg selv. At det går an å dytte musikken foran seg, istedet for å rope «se på meg se på meg» som også er en måte å gjøre det på, sier han.

– Det er blitt sagt at du burde gi ut bok?

– Jeg har holdt på med bokprosjekt i flere år. Men det er dette med livet, og hvor mange timer du har i døgnet. En plate tar mye tid, og så er det dette pendlerlivet opp og ned til Oppdal, og så har vi fått en liten hund. Det er ikke tid til så mye mer enn en tur på kafé med en kompis en gang i blant.

Men jeg er glad i å gjennomføre ting, og bli ferdig med ting jeg har begynt på. Så jeg håper det kommer en bok med tiden.

– Hva er planene nå som det begynner å dabbe litt av med anmeldelser?

– Jeg og Eirik Søreide driver og booker konserter til neste år, det er en del teknisk, en del avtaler, logistikk og øving som skal på plass. Det er kalenderen fram til jul, og etter jul skal vi ut på veien.

– Vi skal spille på Dokkhuset i Trondheim 6.januar, så da håper vi en del oppdalinger har mulighet til å komme innom.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert