Olav Granheim (nr. 3 fra v.) fikk være en av gutta på Team Minera Skifer fredag kveld.

Olav Granheim (nr. 3 fra v.) fikk være en av gutta på Team Minera Skifer fredag kveld. Foto: Privat

Overraskende utfordring for glad curlingamatør:

Fikk spille med VM-laget

De er et av verdens beste curlinglag, men Team Minera Skifer er ikke større på det enn at de lot en «glad amatør» fra Oppdal få vikarplass på laget i en Norgescup-kamp fredag kveld.

Team Minera Skifer var for få uker det ene av to lag det sto mellom da curlingforbundet skulle plukke ut Norges lag til olympiaden i Pyeongchang. Laget, som i tillegg til Markus Snøve Høiberg, består av sambygding og skip Steffen Walstad, Magnus Nedregotten og Magnus Trulsen Vågberg, måtte imidlertid innfinne seg med at rutinerte Thomas Ulsruds lag fikk OL-billetten. Derimot skal laget representere Norge i VM i Las Vegas i april.

Team Minera Skifer, som har flere store turneringer foran seg, deltar i Norgescupen i Oppdal i helga. Og siden laget denne helga stiller uten Nedregotten, lot de like godt en spiller fra den lokale bedriftsserien få delta i en innledende match.

– Det startet med at de var en mann for lite, og hadde tenkt å gi tilbudet til en av sponsorene. Jeg, som jobber i datterselskapet til en av disse, fikk tilbudet. Det var en opplevelse for livet, forteller Olav Granheim til OPP.

Eiendomsmegleren, som spiller curling i bedriftsserien i Oppdal, anser seg selv for å ha bedre sosiale ferdigheter enn han har som curlingspiller.

– Jeg var litt bekymret for at jeg skulle dumme meg ut, men det gjorde jeg heldigvis ikke, sier han og legger til at han tar med seg dette som et godt minne og en veldig artig opplevelse.

– Etter kampen kom Pål Trulsen (curlinglegende, red.anm.) bort til meg og sa at jeg måtte huske at det finnes spillere som i en alder av 50 har blitt verdensmester, forteller Granheim (52), og legger til at Trulsen oppmuntret ham med følgende:

– Så lykke til!

Markus Snøve Høiberg bekrefter forøvrig til OPP lørdag formiddag at Granheim spilte så bra at han på ingen måte gjorde det vanskelig for laget.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert