Hver streng til denne bassen er laget av tarmene fra tre geiter!
Hver streng til denne bassen er laget av tarmene fra tre geiter!Bilde 1 av 4
Det er sjelden en kontrabass dominerer redaksjonslokalene i OPP, men tirsdag var det bare å ta en pause og få en forelesning om kontrabasser og basstrenger fra den meritterte jazzbassisten Ingebrigt Håker Flaten.
Det er sjelden en kontrabass dominerer redaksjonslokalene i OPP, men tirsdag var det bare å ta en pause og få en forelesning om kontrabasser og basstrenger fra den meritterte jazzbassisten Ingebrigt Håker Flaten.Bilde 2 av 4
Gunvor Fagerhaug Gustavsen og Ingebrigt Håker Flaten intervjues av Per Ole Aalberg i Radio E6.
Gunvor Fagerhaug Gustavsen og Ingebrigt Håker Flaten intervjues av Per Ole Aalberg i Radio E6.Bilde 3 av 4
Ingebrigt Håker Flaten og Gunvor Fagerhaug Gustavsen gjorde et lite opptak før konserten i Oppdal kulturhus.
Ingebrigt Håker Flaten og Gunvor Fagerhaug Gustavsen gjorde et lite opptak før konserten i Oppdal kulturhus.Bilde 4 av 4

Utgir plate og spiller unik julekonsert på samme dag:

Gunvors store dag

Gunvor Fagerhaug Gustavsen ble helt lamslått da hun hørte de første tonene av plata som gis ut i dag – i kveld arrangerer hun sin egen julekonsert med medmusikerne Ingebrigt Håker Flaten og Andreas Bjørkås.

For i dag foreligger plata «Ingebrigt Håker Flatens Village songs» med undertittelen «Den signede dag». Den ble spilt inn i fjor i Oppdal kirke sammen med Andreas Bjørkås på fiolin og Gunvor Fagerhaug Gustavsen på vokal. I kveld står alle tre på scenen under hennes egen julekonsert «Jul i jazz og folketoner».

– Jeg føler meg privilegert som får jobbe med så mange flinke folk, sier Gunvor Fagerhaug Gustavsen til OPP.

Tirsdag tok hun og Ingebrigt en pause i øvingene og stakk innom radiostudioet i OPP sine lokaler for å fortelle om platen og konserten – og spille live «Mitt hjerte alltid vanker» med Ingebrigt Håker Flatens innleide kontrabass.

Han har 250 reisedøgn i året, men den verdensvante bassisten legger turen innom hjembygda når plateprosjektet «Village songs» skal slippes.

– Prosjektet har vart en stund under arbeidstittelen «Village songs», som egentlig ble initiert av min bror, Ivar, etter at vi spilte på Drammen music festival, forteller Ingebrigt Håker Flaten til Radio E6.

For ett år siden ble de gamle folketonene spilt inn i Oppdal kirke, nå foreligger seks av dem på den ferske plata som er finpusset i Austin, Texas der Håker Flaten bor når han ikke er ute på turné.

I kveldens konsert blir det også smakebiter fra plata, men først og fremst blir det lokale juletoner. Gunvor har selv inkludert tre lokale julesanger.

Foruten Håker Flaten og Bjørkås er også Gjert Kristian Øhrn, Sverre Stenløkk og Håkon Kvam med, samt The Voice-deltaker Kim André Rønningen fra Sunndal med. Sistnevnte jobber ved kulturskolen i Oppdal og har med seg fem jenter fra kulturskolen som skal være å synge på konserten.

– Det er jeg som drar i trådene og har funnet sangene og gjort låtutvalget, sier Gunvor Fagerhaug Gustavsen.

På plata er det Ingebrigt som har dratt i trådene og fått med musikervenner i Austin som har lagt litt ekstra instrumenter på folketonene fra Oppdal som Gunvor synger.

– Jeg var veldig spent da jeg skulle høre plata første gang. Jeg ble nesten lamslått, det ble veldig fint!

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer