Mjøstårnet slik det blir seende ut når det står ferdig i 2019.

Mjøstårnet slik det blir seende ut når det står ferdig i 2019.

Hotellinvestor går fra skifer i Oppdal til tre i hjembygda:

Nå setter Buchardt verdensrekord

Han fikk ideen til skiferhotellet i Oppdal som åpnet i 2010. Nå bygger han verdens høyeste trehus.

– Mjøstårnet setter nye standard for trebyggeri. Bygget er det nærmeste vi kommer en skyskraper i tre, sier investoren og byggherren Arthur Buchardt.

Mjøstårnet i hjembygda Brumunddal blir over 80 meter høyt, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, et badeanlegg, hotell, kontorer, restaurant og tilhørende fellesarealer. Det er 30 meter høyere enn det som i dag blir betraktet som verdens høyeste trehus.

– Konstruksjonen og monteringen av Mjøstårnet er ingeniørkunst i verdensklasse. Det blant annet er komplekst å jobbe i høyden. Montasjen gjøres uten utvendig stillas. Det betyr at det jobbes med kraner og suppleres med lifter. Vi har til nå kommet 33 meter i høyden. 48 meter igjen, sier Buchardt.

I Oppdal realiserte han hotellet i samarbeid med Kjell Inge Røkke. Nå bygger han i tre, og mener det er klimavennlig uten at han har satt ned noe klimaregnskap for Mjøstårnet.

Buchardt mener det også er viktig at råvarene er kortreiste og at treverket som brukes finnes i skogene rett i nærområdene.

Buchardt har som i Oppdal planlagt åpningen til nøyaktig klokkeslett. Skiferhotellet i Oppdal åpnet 10.10.2010 klokken 20.10. Mjøstårnet åpner 3. januar 2019 klokken 20.19.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert