bh1

RAUST MEG GJESTER: Ottar Big Hand Johansen med gjestene Hilde Halseth og Ann Kristin Dørdal, og Kor Allegro. Johansens faste gitarist Bjørn Nilsen på hans venstre side.

bh2

VAKKERT: Hilde Halseth sang The Nightingale. Her med Bjørn Nilsen.

bh3

HEILE LIVET: Det er rørende vakkert når Hilde Halseth og Terje Tysland synger duett i Oppdal kirke.

bh4

GUBBEDUETT: Terje Tysland og Ottar Big hand Johansen er gamle venner.

bh5

SEVEN SPANISH ANGELS: Disse to karene har god kjemi.

bh6

FLOTT SANG: Gunvor Fagerhaug Gustavsen og Hilde Brandegg var solister med Kor Allegro.

bh7

Hilde Halseth, Ann Kristin Dørdal, Johansen og Nilsen, og Kor Allegro.

Ottar Big Hand Johansen med gjester i Oppdal kirke:

Fant sin menighet

Han hadde invitert med seg raust med gjester, Ottar Big Hand Johansen. Men det trofaste og langreiste publikummet kom først og fremst for ham.

Folk hadde funnet veien fra Angvika, Sunndalsøra og blant annet Lesja til konserten med Ottar Big Hand Johansen i Oppdal kirke søndag. Omtrent 120 mennesker benket seg på radene i kirka, og det var helt tydelig at dette var et dedikert country-publikum.

Johansen lovte oss verdens vakreste gospel-låter, og når det i tillegg låt så godt som det gjorde i kirka søndag kveld, så må det løftet sies å være innfridd.

Starting all over again er første låt ut, og så kommer Blue Christmas. Mange i publikum har allerede lukket øynene, og de mest dedikerte synger tekstene. Folk har gledet seg til dette, og oppe på galleriet har de som sitter der trukket stolene sine helt fram til kanten og har full oversikt.

Lyden i pianoet og klangen derfra forteller at her er det noen som vet hva de driver med. Det mente Chuck Berry også, og han plukket med seg Daniel Trustrup Røssing som musiker i to år i sin tid. Nå har Røssing følge av Roar Øien på steelgitar og dobro, heller ikke han noen novise i faget, og de to, sammen med Bjørn Nilsen og Johansen selv, holder musikken på høyt nivå gjennom hele konserten. Arild Vårvik har ansvaret for lyden, og han har tilpasset den perfekt til kirkerommets egen akustikk.

Hilde Halseth introduseres, hun synger Go rest high on that mountain i duett med Big Hand før hun selv synger The Nightingale.

Publikum nikker når hun forteller hva hun skal synge, og sangen utløser ren jubel fra benkereadene. Dette er Hildes hjemmebane, denne sjangeren er helt i hennes gate.

Etter en ny duett med Johansen, kommer Terje Tysland inn på banen.

Cowboyhattene dominerer nå gulvet foran alterringen i kirka, og de to karene som kjenner hverandre fra langt tilbake, fleiper litt om at det ikke er i kirka de pleier å møtes.

Johansen tar sin hatt og går, og lar Tysland og Halseth gjøre trønderrockerens egen Heile livet for dæ, og det låter vakkert i Oppdal kirke. Mer sånt, Tysland!

Etterpå blir det «gubbeduett», som Johansen kaller det, når de to gamle ringrevene spiller Seven spanish angels. Fremdeles med publikum i sin hule hånd.

 

Nå henter Johansen inn en «mer langreist artist», Ann Kristin Dørdal kommer helt fra Orkanger, som blir langt unna i denne rekken av lokale gjester, og de to synger sammen duetten A time to dance and sing. Opprinnelig en låt fra Færøiene, men oversatt til engelsk, altså.

Nå kroer publikum seg i benkene, mange lukker øynene og nynner med.

Etterpå får vi Dylans Tambourine man med Bjørn «Southern» Nilsen, før det blir sceneskifte og hele Kor Allegro kommer på banen.

Gunvor Fagerhaug Gustavsen og Hilde Brandegg er solister på den første låta, Down to the river to pray, og med Daniel Røssing vakre håndtering av tangentene, og snøen lavende ned på utsiden av kirkevinduene er det fremdeles veldig stemningsfullt i kirka.

Herfra og ut er Kor Allegro med på resten av konserten, og den ene nydelige låta avløser den andre.

Kor og gospel blir aldri feil, og denne kvelden er det det eneste riktige. Pål Tore Holthen og Kor Allegro har øvd inn låtene godt, selv den ene som de fikk tre dagers varsel på går greit, selv om det er tydelig at det er flere andre de føler seg sterkere på.

– Jeg har sunget med mange fine kor denne siste uka, og dette er et av de, sier Johansen, før han skjønner at det ble i overkant diplomatisk.

– Dette er et av de beste av de, legger han til.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert