lindamai1

Linda Mai Helmersen Weiseth en av representantene for lokalmat på stor messe:

Fra hvit jul til grønn uke

Ta med fjellmandel, øl og fenalår fra Oppdal til Berlin.

– Fjellmandelen skal inngå i en spesiell norsk meny sammen med fenalåret, forteller Linda Mai Helmersen Weiseth. Hun stod fredag på stand for Oppdal smak av fjell ved Smak og behag i Oppdal sentrum.

– Det blir fint å representere trøndersk reiseliv, og det er hele regionen vi skal reklamere for, forklarer hun.

– Snakker du tysk?

– Jeg må vel ta fram skoletysken min, smiler hun.

Det er i januar 2018 oppdalsregionen deltar på Internasjonale Grüne Woche (IGW) under Den Norske Paviljon avdeling Trøndelag. IGW har blitt en viktig møteplass for landbruket og matindustrien samt en viktig profileringsarena for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv. Messen er også en arena for dialog og utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv.

Norges deltakelse i Berlin er et tett samarbeid mellom Landbruks -og matdepartementet, nasjonal prosjektledelse hos Innovasjon Norge, de regionale prosjektlederne og den Norske ambassaden i Berlin.

Fra Oppdalsregionen stiller altså Linda Mai Helmersen Weiseth fra Bortistu Gjestegard, samt Anders Risli fra IMI Stølen og Carl Otto Christensen fra Rodebak Farmhouse Brewery på Innset. De skal stå på stand gjennom den ti dager lange messen i Berlin. Her har de med seg Fjellmandel fra Oppdal og fenalår fra Oppdal Spekemat i den norske menyen. Rodebak Farmhouse Brewery har med ulike typer øl som skal selges på stand og i baren under IGW.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer