Tirsdag faller snøen tett i Storlidalen.

Tirsdag faller snøen tett i Storlidalen. Foto: Privat

Skiløyper er kjørt opp i Gjevilvassdalen:

Storlidalen på snøtoppen!

Nordvesten legger ned snø i mengder i Oppdal, og mandag kveld ble det kjørt opp skiløyper i Gjevilvassdalen.

Mandag morgen var det 60 cm snø i Oppdal, tirsdag var det økt til 74 og snøværet fortsetter. Nå er Storlidalen og Oppdal på snøtoppen i Trøndelag.

I natt har Morten Sesaker i Oppdal Maskinkompani og kollegaer kjørt kontinuerlig for å holde Rv70 og Gamle Kongeveg åpen.

– Været har vært fint, med lite vind. Men det har vært mye snø. Når vi kommer tilbake på runden er det mye snø på veien, sier Sesaker som forteller om lite trafikk i natt i snøværet.

– Den største utfordringen?

– Å holdes seg våken kanskje, spøker Sesaker som innrømmer at det er vanskelig å se både medtrafikanter og veien når det snør på det meste.

– Snø er vi vant med, ler Hallvard Storli som forteller at det snør tett i Storlidalen fortsatt.

– Men det er gode kjøreforhold, sier Storli som i flere helger har kjørt opp skiløyper til Tovatna. Til helga kan det bli løypeutvidelse, forteller Storli til Radio E6 og tenker både på å få til ei rundløype og se på muligheten for å lage en løype over mot Gjevilvatnet.

Til helga blir det også skiløyper i Gjevilvassdalen. Dale Maskin kjørte opp skiløyper i dalen mandag kveld viser oversikten på skisporet.no.

Snøværet skal løye utover tirsdag, men onsdag kveld skal det ifølge yr.no komme en ny nordvestrunde.

Dermed kunne det bli pudderfest i skibakken, men de som vil det må komme seg ut før torsdag da det slår over på mildvær og fem-seks varmegrader.

Men helga blir fin og kald – med flotte skiforhold både i bakke og løyper.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert