Steinar Siri M Erik nett NY

Ekteparet Steinar og Siri Mette Furnes, samt hotellsjef Erik Sæther driver Oppdal Turisthotell. Foto: Per Ole Aalberg

Hotellobbyen nett

Renholdsansvarlig Ira Elin Raunehaug inspiserer lobbyen der lysekrona får en siste finpuss før åpningen.

Turisthotell flagg nett

Grunn til å heise flagget i dag når Oppdal turishotell gjenåpner.

170 gjester ventet til gjenåpningen:

Åpner med fullt hotell

I dag gjenåpner Oppdal turisthotell fire år etter at det ble stengt for ordinær drift. Allerede åpningshelga får hotelldriverne hendene fulle.

Fra klokka tolv i dag kan folk stikke innom for å se restultatet av flere måneder med rehabilitering og renhold.

– Det begynner å bli bra nå. Det har vært hektisk, men vi begynner å få det i boks, sier Ira Elin Raunehaug som begynte ved hotellet i 2004 og nå er tilbake i arbeid som renholdsansvarlig ved turisthotellet som Rune Skreen og Ivar Snøve kjøpte av Lars Wenaas i fjor sommer.

Nå er det siste innspurt før åpningen klokka tolv, og da kan folk kikke seg rundt på hotellet og sjekke hvordan det fremstår over fire år etter at det ble stengt for permanent drift. Siden da har det bare vært i bruk som eventhotell. De siste ukene har det vært en kamp mot klokka for å få pusset opp hotellrom og gjøre hotellet klart for en ny æra, 94 år etter at det åpnet ved Oppdal jernbanestasjon.

Steinar Furnes og kona Siri Mette Furnes leder hotellet sammen med Erik Sæther, som kom fra sjefsjobben ved Quality Skifer Hotel. Alle har jobbet ved turisthotellet tidligere og har fullt hotell åpningshelga.

– Det kommer 800 studenter hit, 170 skal bo her, resten på Skifer, gjestetunet og privat. Men festen skal være her, og lørdag kveld skal vi ha 350 stykker til middag og 400 på fest!

– Hva er annerledes nå fra da da du var hotellsjef sist?

– Ikke mye, vi har med mye av den gamle betjeningen med igjen. Mannskapet er på plass, vi ansatte kjøkkensjef for bare et par dager siden, sier Steinar Furnes, mens det strømmer på med blomsterhilsener og gratulasjoner i hotellobbyen fra næringsaktører i bygda.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert