PÅ TOPPEN: Sol i skuggeskog sang for dronning Sonja på toppen av fjellet Hoven i Stryn. Gruppa består av ekteparet Ingrid og Einar Lian-Bjørgum samt Øyvind Sandum. Med seg til Loen hadde de Knut Sveve og Øystein Garli Dragset (begge i hvit skjorte) på henholdsvis bass og tangenter.

PÅ TOPPEN: Sol i skuggeskog sang for dronning Sonja på toppen av fjellet Hoven i Stryn. Gruppa består av ekteparet Ingrid og Einar Lian-Bjørgum samt Øyvind Sandum. Med seg til Loen hadde de Knut Sveve og Øystein Garli Dragset (begge i hvit skjorte) på henholdsvis bass og tangenter. Foto: Privat

Fikk julebrev og CD fra Oppdal etter fjellkonsert:

Les dronningens takkehilsen

Sol i skuggeskog har fått et eksklusivt medlem i fanklubben.

Det var i fjor vår oppdalsgruppa fikk et helt spesielt oppdrag. Gruppa fikk forespørsel om å spille under åpningen av den spektakulære gondolbanen i Loen. Blant de 350 gjestene var også dronning Sonja.

Hotel Alexandra er inne som betydelig investor i gondolbanen, og det var markedssjefen ved hotellet som hadde hørt sangen «Fjelltur» på radio.  Hun mente den måtte passe helt perfekt til anledningen,  ringte gruppa og ville at de skulle spille sangen når dronningen kom.
– Det er det heftigste oppdraget vi har hatt. Det var veldig stas, fortalte vokalist Ingrid Lian-Bjørgum til OPP etter opptredenen.

Gruppa fremførte låten oppe på selve fjellplatået, men også under middagen senere på dagen.

Etterpå fikk bandet en personlig tilbakemelding fra dronningen om at hun likte musikken til oppdalstrioen som var forsterket med Knut Sneve og Øystein Garli Dragseth under oppdraget i Loen.

Dermed mente gruppa at dronningen fortjente å få et gjenhør med Sol i skuggeskog. Så da de lanserte CDen «Den eine» sist høst, sendte Einar Lian-Bjørgum i bandet et håndskrevet julebrev til Slottet med en personlig hilsen til dronningen. Det gjorde inntrykk på gruppa at dronningen i sin åpningstale fortalte at hun på grunn av alderen kanskje ikke fikk gått så mange fjellturer lenger. Derfor  la de ved albumet «Den eine» der låta «Helsing frå fjella» ble en liten personlig førjulshilsen til dronningen.

Det har tydeligvis falt i smak, for etter nyttår kom dette svaret fra slottssekretær Heidi Thingelstad, røper gitarist og låtskriver Einar Lian-Bjørgum på sin facebookside.

«H.M. Dronningen har bedt meg om å takke for det hyggelige brevet og CD´en «Den eine» som De har vært så vennlig å sende sin majestet. Jeg er også bedt om at en hilsen overbringes de øvrige medlemmene i bandet Sol i skuggeskog.».

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert