Riksradioene taper på dab-overgangen:

Flere lytter på lokalradioen

De store radiokanalene går tilbake etter Dab-overgangen, lokalradioene øker lytteroppslutningen. Nea Radio er Norges mest populære lokalradio.

Tall som Medietilsynet offentliggjorde mandag, viser at lokalradioene har hatt en markant økning i antall lyttere etter at de store kanalene forsvant fra FM-nettet.

Samtidig faller den totale radiolyttingen, og NRK går mest tilbake. NRK og de store radiokanalene har det siste året forsvunnet fra FM. De er nå kun å finne på dab eller på nett.

Ifølge tallene, som er utarbeidet av Kantar Media, har de fleste lokalradioene som er med i lyttermålingen hatt en stabil utvikling eller vekst det siste året. Samlet vekst er på 20 prosent i antall daglige lyttere for lokalradioene det siste året.

– Dette tyder på at det digitale radioskiftet har vært en medvirkende årsak til veksten i lokalradiolyttingen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

12 av de største 15 lokalradioene i Norge har framgang det siste året. De fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM, men mange sender også på dab i tillegg til å tilby nettradio.

Nea Radio i Trøndelag er landets desidert mest populære lokalradio. I fjerde kvartal hadde lokalradioen en daglig oppslutning på utrolige 54 prosent, skriver de på sin egen nettside.

Radio E6, som har konsesjon for Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal, er ikke en del av målingen som er utført for Medietilsynet.

– Vi har ikke hatt lyttermålinger på en stund, men som andre lokalradioer merker vi økt interesse for lokalradio, sier redaktør i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken.

Fire av seks regioner har økt lokalradiolyttingen når lyttertall fra fjerde kvartal 2017 måles mot samme periode året før. Trøndelag og Møre og Romsdal har en økning fra 12,6 til 14,4 prosent.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer