Både Steinar Furnes og Erik Sæther har tidligere arbeidet ved hotellet de nå skal drive sammen der også Siri Mette Furnes er med på laget.

Både Steinar Furnes og Erik Sæther har tidligere arbeidet ved hotellet de nå skal drive sammen der også Siri Mette Furnes er med på laget. Foto: Morgan Frelsøy/ARKIV

Nye eiere inviterer bygdefolket til gjenåpningen fredag:

Åpner fullt hotell!

Etter to hektiske måneder med forberedelser inviterer de nye driverne av Oppdal Turisthotell folket til å innta det nyrestaurerte hotellet fredag.

Hotellet åpnet i 1924, men har ikke vært i ordinær drift siden september 2013. Fredag er ventetiden over, og det tradisjonsrike hotellet i Oppdal gjenåpner.

– Vi har holdt på siden 1. november og har hatt hendene fulle. Det har vært masse å ta tak i med både malere, rørleggere og det meste, sier Steinar Furnes til Radio E6. Sammen med kona, Siri Mette og makker Erik Sæther kan Furnes nå se fram til å åpne dørene for bygdefolket som var begeistret da hotellet ble kjøpt i fjor sommer.

– Vi har blant annet restaurert hele andreetasje med 17 rom. Og så skal vi ta tredje etasje med like mange rom, forteller Furnes og legger til at det også er utført en god del arbeid i fellesarealene med både gulv, vegger og tak.

– I tillegg har vi brukt mye tid på å finne gamle bilder som skal henges opp i både fellesareal og rom, fortsetter han.

– Når får publikum komme inn og se hvordan det har blitt?

– Førstkommende fredag holder vi åpent for publikum mellom klokka 12 og 14. Da er det åpent for å se både fellesarealene og rom, og folk skal få en kopp kaffe, lover Furnes.

Fredag kveld skal alt være klart til å ta imot de første gjestene. Da blir det fullt hus med 180 studenter, ifølge Furnes som forteller at de venter 300 personer til middag lørdag.

For oppdalingene blir det første åpne arrangementet på hotellet nachspielet etter OPP-jubileet i Oppdal kulturhus 20. januar.

– Da har vi fått Drivstuens til å komme og spille.

– Har du alle medarbeiderne på plass og fått trimmet apparatet?

– Om vi har fått trimmet apparatet vet jeg ikke. Men vi har fått med oss 15 personer nå i helga; mange av dem er medarbeidere som har vært med tidligere.

Også Perrongen skal gjenåpnes, men der skal kjøkkenet oppgraderes først, ifølge Furnes.

– Det blir liv i Perrongen, men ikke riktig ennå. Målet er å kunne åpne til vinterferien.

– Hvordan er det nå få dager før dere åpner, gruer eller gleder du deg?

– Vi er ferdig med å grue oss, nå bare gleder vi oss.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert