Kunstutstilling nett

Grethe Eide i Oppdal kunstlag med tegninger til Skoleutstillingen 2018. Foto: Morgan Frelsøy

Skolekunst 1

Felespilleren av Oppdals-kunstner Sivert Donali omkranset av tilhørere laget av elever ved Aune barneskole. Foto: Morgan Frelsøy

Skolekunst 2

Artlige og fargerike små hus. Foto: Morgan Frelsøy

Skolekunst 3

Elever fra Lønset skole har laget disse fuglene. Foto: Morgan Frelsøy

Skolekunst 4

- Vi har ikke gitt elevene noe tema og det gjenspeiler også utstillingen der det mye spennende som vises frem, alt fra kniver og skulpturer til tegninger og maleri, sier leder i Oppdal kunstlag, Guri Conradi.

Hagen skolekunst nett

Amund Hagen i Oppdal kunstlag henger opp tegninger til utstillingen som skal stå i kulturhusets galleri ut måneden. Foto: Morgan Frelsøy

Skoleutstillingen 2018 på plass i kulturhuset:

Viser frem elev-kunsten

Stor kreativitet og høy standard på årets skoleutstilling som åpnet denne uken.

Onsdag kveld åpnet kulturhuslederen og kulturfag-elevene Skoleutstillingen 2018 i kulturhuset. Det er åttende året på rad at samarbeidet mellom Oppdal kunstlag, kulturhuset og grunnskolene i bygda munner ut i en slik utstilling.

Elever fra fem til femten år viser frem det de produserte i fjor høst.

– Eleven er utrolig kreative og det er høy standard på utstillingen, sier leder i Oppdal kunstlag, Guri Conradi til Radio E6.

Utstillingene har vært vist siden 2011 da ideen om et samarbeid ble lagt frem av en av formingslærerne ved Aune barneskole som satt i kunstlagets styre.

– Tema for den første utstillingen var ”Dyr i Oppdals-natur”, men vi fant fort ut at det var bedre å la elevene stå fritt til å vise frem det de laget, sier Conradi, og legger til at dette fikk den kunstneriske friheten til å blomstre.

– Vi har ikke gitt de noe tema og det gjenspeiler også utstillingen der det mye spennende som vises frem, alt fra kniver og skulpturer til tegninger og maleri. Elevene synes det er stor stas å komme til galleriet og se arbeidene deres, sier Conradi, som også har en liten bekymring:

– Jeg er skremt over at kulturfaget nedprioriteres i skolene. Den kreativiteten de viser i dette faget tar de med seg senere i utdanningen og i resten av livet.

Utstillingen står i galleriet i kulturhuset ut januar.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert