Kun tre OL-løpere slo Kari i NM-starten:

– Søkktungt på slutten

Bare tre OL-uttatte løpere holdt oppdalsjenta unna pallen i NM.

Kari Øyre Slind møtte sine landslagskolleger i konkurranse for første gang denne vinteren i dagens 10 km på ski under NM på Gåsbu utenfor Hamar.

Fra før har hun bare noen få konkurranser i beina etter å ha slitt med en betennelse i tåa på førjulsvinteren.

Kari åpnet godt, men det gjorde også landslagsvenninene Ragnhild Haga og Marit Bjørgen som kom like bak. De var foran oppdalsjenta på første mellomtid, og økte til passering midtveis.

Mot mål måtte Kari Øyre Slind se at avstanden til de to OL-uttatte løperne økte, og med tida 27.16,8 var hun 56 sekunder bak Haga som kom så fort at Øyre Slind aldri fikk plass i lederstolen på stadion. Det gjorde heller ikke Haga, for Bjørgen kom fort og gikk i ledelsen med 25.59,1.

Men ingen var i nærheten av å true 3. plassen – helt til Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på siste startnummer. Hun tok ledelsen allerede fra start og økte til passering halvveis.

Men mot slutten tok Bjørgen innpå, og etter en dramatisk sluttspurt kom Uhrenholdt Jacobsen to tiendedeler for sent. Bjørgen tok sitt andre gull på to dager, Øyre Slind tok 4. plassen, 1.17 bak Bjørgen.

Etterpå innrømmet Kari Øyre Slind overfor NRK at hun nok startet litt hardt.

– Det var søkktungt på andre runden, da var det seigt. Jeg overvurderte nok meg selv på førsterunden. Det var artig å gå skirenn, men jeg er alt for langt bak. Jeg tapte for mye på andrerunden, så jeg har noe å jobbe med, sier Kari til NRK som likevel lurer på om hun også ser lyspunkt etter en 4. plass i comebacket.

–At jeg sto på startstreken, svarer Kari kort før hun avslutter med at det ser lysere ut før morgendagens 15 km:

– Det er på gang!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert