Silje og Kari Øyre Slind

Silje og Kari Øyre Slind Foto: Morgan Frelsøy

Medaljene glapp for Øyre Slind-søstre i NM:

Silje vant søsterduellen

Kari og Silje Øyre Slind lå helt i teten uten å nå opp i medaljekampen på 15 km med skibytte i NM.

Silje Øyre Slind imponerte med en bronse i sprinten fredag, og sto over fredagens 10 km der Kari imponerte med en 4. plass. I dagens 15 km fellesstart med skibytte hang begge med i teten langt ut i den klassiske delen, men mot slutten måtte Kari slippe og lå 12 sekunder bak teten ved skibytte. Silje Øyre Slind var da med i en tetkvintett med Kathrine Harsem, Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

Harsem slapp tidlig, og Silje Øyre Slind hang med til midtveis i skøyteetappen. Da ble det noen sekunder fram, og dermed ble det spurtoppgjør mellom de tre favorittene som Marit Bjørgen som ventet vant. Uhrenholdt Jacobsen tok nok en andreplass, mens Haga tok bronsen.

Silje Øyre Slind tok 4. plassen, 40,4 bak Bjørgen og stupte sliten over mål. Kari Øyre Slind havnet på 6. plass, og tok ikke ut alt 1.24,2 bak Bjørgen.

Dermed viser oppdalsjentene sterk form foran søndagens stafett der de to sammen med lagvenninnen, skiskytter Kristine Hokseng Øien, er blant favorittene. Oppdal tok bronse, sølv og gull i 2013,2014 og 2015, men har ikke stilt lag de to siste sesongene. Søndag er Silje Øyre Slind satt opp på førsteetappe, og skal veksle med Hokseng Øien som er junior og går ved den meritterte skilinja ved Meråker videregående skole. Kari Øyre Slind skal gå sisteetappen for Oppdal.

Trolig får begge oppdalsjentene en siste mulighet for å kapre det som er den siste plassen i OL-troppen og sendes til Planica neste helg. I øyeblikket kan det være at de to søstrene faktisk slåss om den ene ledige plassen til Pyeongchang, selv om det nok er en reserveplass bak de fem forhåndsuttatte og Kathrine Harsem som også er klar etter NM-innsatsen.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert