silje-intervjues-nrk

Silje Øyre Slind Foto: Skjermdump NRK

silje spurt

Silje Øyre Slind slår Bjørgen og Svendsen i sprintspurten. Foto: Skjermdump NRK

silje-intervjues-nrk

Silje Øyre Slind Foto: Skjermdump NRK

Overrasket over egen form - slo Bjørgen i semifinalen:

Silje tok NM-bronsen!

Hun skulle egentlig ikke gå NM på ski, i dag gikk Silje Øyre Slind inn til bronsefinale på NM-sprinten.

Silje Øyre Slind gikk videre fra prologen og tok seg også lett videre fra kvartfinalen der hun ble nummer to i det tredje heatet. Hun og Anna Svendsen var ensom duo i front og kunne bare slappe av de siste hundre meterne uten å ta ut ekstra krefter i spurten.

Dermed er oppdalsjenta klar for semifinalen i sprinten som sendes direkte på NRK1

En av favorittene i sprinten, Mari Eide, falt forøvrig i sitt heat der hun gikk mot Marit Bjørgen og Eide er ute av medaljekampen.

I semifinalen gikk oppdalsjenta i et tøft heat, og havnet bak Anna Svendsen og Marit Bjørgen i starten. Men mot mål gikk hun først forbi Bjørgen, før hun tok Svendsen i stakingen mot mål. Dermed vant Silje Øyre Slind semifinalen, mens Bjørgen gikk videre til finalen som lucky looser.

I finalen la hun seg i rygg på Kathrine Harsem og Marit Bjørgen helt til siste motbakke før mål. Der glapp det noen meter og oppdalsjenta kom aldri opp til de to første som kjempet om gullet. Bjørgen vant foran Harsem, men Øyre Slind tok bronsen, 2,4 sekunder.

– Dette var overraskende bra, jeg er veldig fornøyd. Jeg kom litt bakpå i siste motbakken. Men jeg slo Bjørgen i semi´n! Jeg tar med meg det, sier Øyre Slind til NRK etter en skikkelig opptur før resten av NM fortsetter fredag, lørdag og søndag.

Oppdal stiller stafettlag søndag, men Silje Øyre Slind er i utgangspunktet ikke med på laget som består av lillesøster Kari Øyre Slind, samt ungjentene Kristine Hokseng Øien og Nora Røtvei.

– Jeg får være superreserve, sa Silje Øyre Slind smilende til OPP tirsdag.

Silje Øyre Slind måtte dra hjem fra Tour de Ski med sår hals, men etter en treningstur tirsdag fortalte hun til OPP at det likevel blir NM.

– Det var ikke en rå følelse, men jeg føler meg frisk, sa Silje Øyre Slind til OPP.

Hun gikk ut med startnummer 22 i sprintprologen da Norgesmesterskapet på ski startet på Gåsbu i dag.

Oppdalsjenta gikk i mål 6.91 bak ledende Kathrine Harsem på dagens klassiske sprintprolog og det holdt til en 9. plass. Harsem var raskere enn Marit Bjørgen som sammen med Mari Eide holdes som de største favorittene på sprinten  av NRKS ekspertkommentator Fredrik Aukland. Anna Svendsen snek seg inn foran Bjørgen på dagens prolog.

Flere av de beste står over sprinten, og av landslagsløperne er det bare Harsem og Bjørgen som stiller til start i den klassiske sprinten som åpner NM på ski.

De tre som er forhåndsutttatt og skal gå sprinten i OL, deltar ikke. Maiken Caspersen Falla er syk , mens Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg begge står over sprinten for å konsentrere seg om NM-distansene 10 km lørdag og 15 km skibytte lørdag.

Silje Øyre Slind har en sprintmedalje  fra Tromsø i 2016, men den gangen var det fristil sprint som Øyre Slind trives bedre i enn klassisk.

Hun har også en individuell bronse fra 30 km klassisk  i 2013, foruten to bronsemedaljer fra lagsprint og stafett, samt stafettsølvet med søstrene i 2015 og stafettgullet i 2016.

Sprintfinalene starter 12.20 og sendes direkte på NRK1

Kari Øyre Slind går ikke torsdagens sprint og forbereder seg til lørdagens 10 km fristil.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert