Slik blir idrettshallen plassert i forhold til resten av sentralskoleanlegget og den gamle idrettshallen.

Slik blir idrettshallen plassert i forhold til resten av sentralskoleanlegget og den gamle idrettshallen.

Siste ord er sagt i fylkesutvalget:

Banket idrettshallen

Et enstemmig fylkesutvalg for utdanning i Trøndelag fylkeskommune har vedtatt bygging av ny idrettshall mellom Oppdal videregående skole og nye grus.

Det er ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (Ap), som opplyser om vedtaket i en epost til OPP tirsdag morgen.

Dermed blir det ingen samlokalisering av ny idrettshall til 100 millioner kroner med den eksisterende hallen fra 1981, slik flere politikere har kjempet for til siste slutt.

Frontene har stått steilt mot hverandre i debatten på opp.no de siste dagene:

Anne Grete Hoelsether (Ap): – Har ikke sovet i timen

Kyrre Riise (V): Avviser gambling med hall

–  Nå er jeg veldig lettet, sier ordfører Kirsti Welander til OPP. Like etter at politikerne hadde gjort vedtaket fikk hun nyheten fra sine partifeller i utvalget.

– Da jeg fikk meldingen om at vedtaket var enstemmig, ble jeg så glad at jeg ble helt nummen i beina, sier Welander, som i valgkampen i 2015 lovte ny idrettshall i løpet av denne valgperioden.

Utvalget fulgte innstillingen fra fylkesrådmannen som foreslo at ny idrettshall i Oppdal videreføres med den plasseringen som er lagt til grunn for gjennomført anbudskonkurranse og at den ferdigstilles til skolestart i 2019.

Dermed blir hallen satt opp i vestenden av parkeringsplassen ved eksisterende idrettshall, mellom Oppdal videregående skole og nye grus, slik det går frem av kartet under.

(saken fortsetter under bildet)

 

idrettshallplassering

Her foreslår arbeidsgruppen å plassere den nye idrettshallen.

Fylkestingsmedlem Kristian Torve (Ap) sa til Radio E6 i dag tidlig at fylkesutvalget har siste ord i saken og at den ikke skal videre til fylkestinget.

– Ut fra signalene jeg har fanget opp vil hele utvalget gå inn for å bygge hallen der den er planlagt, sa Torve i sendingen Nyhetsmorgen. Han mente at fylkesrådmannen hadde kommet frem til sin innstilling etter en grundig prosess som har tatt hensyn til alle innspill fra lokalpolittikerne i Oppdal og fylkestinget.

Det var i desember i fjor at et enstemmig fylkesting ba fylkesrådmannen om å utrede samlokalisering med den gamle idrettshallen, forutsatt at dette ikke ville føre til et dyrere og forsinket prosjekt.

Så sent som 29. januar ba bygningsrådet i Oppdal fylkesrådmannen om å vurdere det samme. 

Fylkesrådmannen mener at flytting av idrettshallen vil være en «så vesentlig endring i forhold til anskaffelsesforskriften at en med stor sannsynlighet må påregne utlysning av ny konkurranse» og en dyrere hall. Det går også frem av innstillingen at samlokalisering krever ny omregulering, og fylkesrådmannen frykter dessuten at en ny runde ville utløse økonomiske krav fra totalentreprenøren Næringsbygg som har fått oppdraget.

Oppdal kommune skal bidra med 20 millioner kroner til hallprosjektet.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert