Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten sliter med å finne ut av isen og gikk på to strake tap i de siste kampene i grunnspillet mot USA og Kina.

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten sliter med å finne ut av isen og gikk på to strake tap i de siste kampene i grunnspillet mot USA og Kina. Foto: WCF/Richard Gray

Kristin spilte for historisk prestasjon:

Bronsedrømmen brast

Russerne ble for sterke, og Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten måtte ta til takke med den sure 4. plassen.

Aldri har en oppdaling tatt medalje i OL – i natt kunne Kristin Moen Skaslien (32) bli historisk. Erik Håker klarte det ikke, heller ikke Sverre Stensheim.

I kveld kunne Kristin Moen Skaslien gjøre det skilegendene aldri fikset – å bli den første oppdaling som tar medalje i olympiske leker.

Sammen med samboer og makker Magnus Nedregotten (27) spillte Norge mot russerne som Kristin og Magnus tapte 3-4 for i puljespillet.

Da spilte Norge en kjempekamp, men russerne hadde maks flaks og vant med noen få centimeter med sin siste stein. Kristin og Magnus fikk begge en spillscore på over 80 prosent, og var langt bedre enn russerne da selv om de tapte kampen.

I dag var det annerledes, det russiske ekteparet spilte knallgodt gjennom hele kampen, og Norge kom under fra start. Verken Kristin eller Magnus spilte opp mot sitt beste, og endte med en spillscore på 64 og 65 prosent mot russernes 79 og 83 prosent. Da er det vanskelig å vinne og OL sluttet med tap 4-8 i bronsefinalen for paret fra Oppdal curlingklubb.

– Vi kom på hæla med en eneste gang, sier TV-kommentator Thoralf Hognestad på Eurosport som mener russeren Krushelnitckii spilte som i transe med 100 prosent treff på de tre første omgangene.

– Vi var ikke gode nok i dag, sier medkommentator Lars Vågberg som mener det norske paret startet for dårlig, med to imot i 1. omgang og russisk stjeling ett i neste.

Dermed kom Norge under med tre med en gang. De tok igjen to i 3. omgang, men det var også den eneste omgangen det satt skikkelig for det norske paret.

Etter det gikk det tungt og samboerparet tapte til slutt 4-8 etter at Kristin forsøkte en umulig stein i sin siste stein i OL.

– De har levert fanastisk underholdning, det har vært artig å følge dem, sier Vågberg om det norske samboerparet. Han peker på at laget leverte knallspill i starten av OL, selv om avslutningen ble skuffende.

– Det er trist, russerne var litt skarpere enn oss i dag, sier trener Thomas Løvold til Eurosport om det sure bronsefinaletapet mens samboerparet må rett til dopingkontroll.

Thomas Ulsrud, som onsdag starter sin turnering med Norges herrelag, er imponert over det norske samboerparet.

– De har imponert, særlig siden de også konkurrerer mot lag som gjør dette på fulltid. At de klarer å hamle opp med dem er en inspirasjon for oss. I tillegg har vi jo fått litt tips fra dem om isforholdene og slikt, og det er en fordel for oss. Jeg får nok ta en prat til med Magnus og få noen flere tips, sier Ulsrud til NTB.

Bronsefinalemotstanderne hadde før nattens match møtt hverandre sju ganger før, Norge hadde fire seire.

I natt tok russerne sin fjerde – og viktigste.

Vi fulgte kampen omgang for omgang her på opp.no:

1. omgang: Russerne har sistestein i 1. omgang, altså starter Kristin med å dra ned mot russernes forhåndsutsatte stein bak i boet. Den curler litt over, men ok start.Russerne blir korte, det samme blir Magnus. Russerne slår ut og har tre inne. Magnus misser når han skal slå sin egen ned og fjerne russiske steiner. Den bommer og russerne har stort overtak dessverre. Så blir russernes guard litt for svak, og åpner opp for Magnus som gjør en kanonstein! Fjerner alle tre røde og blir selv liggende igjen. Den var viktig! Men Kristin går i guarden når hun skal slå ut den røde bestesteinen. Russerne drar til 2-0.

2. omgang: Norsk sistestein, Vi legger inn tre i boet, men russerne har bestestein. Magnus treffer ikke helt med sine to første, ingen god start på kampen for Norge dette. Magnus prøver en takeout, for å rulle inn som bestestein men det blir bare nesten nå også. Rød bestestein, Kristin drar inn, men toucher en rød stein og russerne stjeler ett. 3-0. Marginene er ikke på vår side ennå.

3. omgang: Første bom av Krushelnitckii som hadde 100 prosent på sine fire første steiner! Russerne spiller bra og ligger med to inne.Magnus er i klar bedring og nå har Norge bestestein og kanskje to. Kristin skal dytte egen inn og sikre to poeng.Jada, Dronningen av Pyeongchang er tilbake! Vi tar to. 3-2 til Russland og Norge spilte en meget bra omgang. Lover bra for kamputviklingen.

4. omgang: Russerne er mer treffsikre, Krushelnitckii treffer med alt! Kristin og Magnus sine to første er bare nesten. Russerne har tre i boet, og Magnus går i guarden. Ser tungt ut dette og Kristin må guarde for å sikre egen stein og hindre mer enn to russiske poeng. Russerne prøver å legge inn tre, og krever måling før de trekker seg. To nye poeng og 5-2 til russerne før pausen.

Russerne har spilt klart bedre i første halvdel, med henholdsvis 79 og 88 prosent treffscore. Kristin og Magnus har på sin side bare 66 og 60 prosent. Dette må vi snu!

5. omgang: Norge har sistestein og satser på powerplay for å få flere poeng. Betyr at de forhåndsutsatte steinene legges ut på siden med åpent bo. Norge ligger med to poenggivende, men russerne går for en takeout. Tar ut en av de norske. Spiller for å få to, helst tre norske poeng her. Den russiske karen er treffsikker og slår ut vår beste. Godt håp for to, mulig tre, når Kristin skal slå ut den russiske steinen. Det er så nære tre, mangler noen centimeter! Bra spilt, Kristin! Vi er med i kampen igjen – 4-5!

6. omgang: Russerne har sistestein. Viktig å unngå mer enn ett poeng imot, helst stjele. Helbom av Magnus som får sjansen igjen til en frys på russisk stein. Kristin og Magnus diskuterer frysepunktet, og Magnus legger pent inn. Så bommer Anastacia, toucher guarden og slår ut egen stein i tillegg. Sjelden kost, russerne har spilt over 80 prosent i kveld. Norge tar timeout.De vil guarde opp for å verne om sin stein for å hindre flere poeng til russerne. Avgjørende stein fra Kristin, skal dytte på russisk stein og gi Norge to poenggivende før russernes siste stein. Blir litt løs og russerne får poeng. Men hvor mange? Aleksandr går for tre, men slår ut alt utenom sin beste. Oi, der slapp vi unna. 4-6.

7. omgang: Kristin blir for tung, og hun slår ut med armene.  Begynner å bli knapt med tid for våre to som bruker tid på å bestemme seg for oppgaver og hvor mye is de skal gi. Russerne har storspilt i kveld, og viser hvorfor de er ranket som verdens beste mixed double-lag. Msgnus går for en takeout. Det går fint, åpnet opp boet nå! Norge må ta to i denne omgangen for å ha en mulighet. Så bommer Magnus totalt og sklir mellom to russiske steiner og gjennom boet. Uff. Så slår Aleksandr ut vår bestestein og russerne har tre inne. Kristin må dra inn til bestestein for ett poeng. Men blir for tung, og russerne stjeler ett. 7-4 til Russland før siste omgang. Bronsemedaljen henger i en tynn tråd.

8. omgang: Norge må ha tre poeng, og får en god start med russisk halvmiss og god stein av Kristin. Men russerne svarer med en matchvinnerstein. Magnus sin sitter ikke helt, blir tungt å få tre her. Det russiske ekteparet har storspilt og knapt hatt en bom. Magnus tar en takeout og rydder opp uten å få bestestein. Kristin må sette en magisk stein og slå ut tre, nesten umulig. Kristin fikser det ikke, tar ut to men russerne stjeler ett og tar bronsen med 8-4.

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    1plass Gull 2plass Sølv 3plass Bronse,og fjerde plass fenomenalt.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    1plass Gull 2plass Sølv 3plass Bronse,og fjerde plass fenomenalt.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert