Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Inviterer landbruksstatsråden til Oppdal:

Ønsker ministermøte om pelsdyr

Lederen i Oppdal bondelag ber landbruksminister Jon Jeorg Dale (Frp) legge turen innom Oppdal på sin rundreise i regionen.

–  Vi jobber med å få landbruksministeren til å besøke oss i Oppdal, bekrefter leder i Oppdal bondelag, Kari Toftaker overfor OPP.

19-22 februar skal statsråd Jon Georg Dale ut på en rundreise til Røros- Tynset-Alvdal-Folldal-Lesja-Vinstra og Oppdal. På sin egen facebookside ønsker han tips til steder han han besøke.

«Har du forslag til besøk, skriv i kommentarfeltet (…) lik og del slik at eg får inn flest og best mulig tips», skriver Dale.

–  Vi kommer til å ta kontakt med ham, det er aktuelt å la ham møte både pelsdyrfarmere og sauebønder. Det er to næringer som har store utfordringer for tiden, sier Toftaker.

Den blågrønne regjeringen ønsker å legge ned pelsdyroppdrett innen 2025, og sauenæringa sliter med store fryselager og lave priser.

–  Jeg har allerede snakket med aktørene og de er klare til å møte statsråden, sier Toftaker.

Ordfører og kommunestyrerepresentanter i Oppdal har sendt brev til regjering og storting der de ber om at pelsdyrvedtaket gjøres om. Fylkeslagene til Sp og Høyre i Trøndelag vedtok resolusjoner om det samme sist helg.

Ordfører Kirsti Welander har allerede bedt om et møte med landbruksministeren, noe som kan gjennomføres i Oppdal dersom han kommer på besøk.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert