Ingen debatt om pelsdyr på Høyres landsmøtet. Bildet viser oppdretter Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

Ingen debatt om pelsdyr på Høyres landsmøtet. Bildet viser oppdretter Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Inviterer landbruksstatsråden til Oppdal:

Ønsker ministermøte om pelsdyr

Lederen i Oppdal bondelag ber landbruksminister Jon Jeorg Dale (Frp) legge turen innom Oppdal på sin rundreise i regionen.

–  Vi jobber med å få landbruksministeren til å besøke oss i Oppdal, bekrefter leder i Oppdal bondelag, Kari Toftaker overfor OPP.

19-22 februar skal statsråd Jon Georg Dale ut på en rundreise til Røros- Tynset-Alvdal-Folldal-Lesja-Vinstra og Oppdal. På sin egen facebookside ønsker han tips til steder han han besøke.

«Har du forslag til besøk, skriv i kommentarfeltet (…) lik og del slik at eg får inn flest og best mulig tips», skriver Dale.

–  Vi kommer til å ta kontakt med ham, det er aktuelt å la ham møte både pelsdyrfarmere og sauebønder. Det er to næringer som har store utfordringer for tiden, sier Toftaker.

Den blågrønne regjeringen ønsker å legge ned pelsdyroppdrett innen 2025, og sauenæringa sliter med store fryselager og lave priser.

–  Jeg har allerede snakket med aktørene og de er klare til å møte statsråden, sier Toftaker.

Ordfører og kommunestyrerepresentanter i Oppdal har sendt brev til regjering og storting der de ber om at pelsdyrvedtaket gjøres om. Fylkeslagene til Sp og Høyre i Trøndelag vedtok resolusjoner om det samme sist helg.

Ordfører Kirsti Welander har allerede bedt om et møte med landbruksministeren, noe som kan gjennomføres i Oppdal dersom han kommer på besøk.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert