Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten diskuterer taktikken under kampen mot Canada.

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten diskuterer taktikken under kampen mot Canada. Foto: WCF/Michael Burns

Kristin og Magnus utnyttet ikke canadiske bom:

Finaledrømmen ble knust

De hadde håpet på finale og gull, men Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien fra Oppdal curlingklubb må nøye seg med bronsefinale.

Norge er eneste lag som har slått Canada i OL, kunne Kristin og Magnus gjøre det én gang til?

Vi fulgte nattas semifinale etter at Norge med Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten spilte seg mesterlig opp etter to tunge kamper lørdag og slo Kina 9-7 i søndagens tiebreak.

Motstandere var erfarne John Morris og Kaitlyn Lawes, begge er olympiske mestere i curling fra før.

Norge har nådd målet de hadde før OL, å nå semifinale og slåss om medaljer i den aller første mixed double-turneringen i OL noensinne.

– Dette er som en drøm som har blitt virkelighet, og få til dette med Magnus er som et stort eventyr, sier Moen Skaslien til det internasjonale curlingforbundets nettsider.

Eventyret i natt varte helt til 5. omgang, til da var det jevnt og Norge holdt følge med Canada der Kaitlyn Lawes hadde en dårlig dag med mange feil.

Men hennes makker John Morris storspilte og sørget for å holde Canada foran mesteparten av tiden. Norge var oppe på uavgjort etter tre omganger, men nærmere kom Kristin og Magnus aldri. Magnus kom ikke opp på toppnivået som mot Kina lørdag, og hadde en treffprosent på bare 66 prosent mot Canada – for turneringen som helhet har han ligget oppe på 77 prosent. Kristin derimot leverte en god semifinale med 77 prosent treff mot 71 prosent i turneringen ellers.

5. omgang ble avgjørende, mye dårlig spill av begge lagene, men  da Kristin gikk i guarden med sin sistestein ble det to poeng til Canada i en omgang der vi kunne tatt både to og tre poeng.

Når det da også ble tre canadiske poeng i 7. omgang var det hele avgjort, og Norge takket for kampen på 4-8 før de siste steinene var sendt.

– Vi fikk flere muligheter i 5. omgang, men tok de ikke. Istedet fikk Canada to poeng. Det var en avgjørende runde. Det er en fortjent seier, sier TV-kommentator Thoralf Hognestad på Eurosport.

Dermed blir det bronsefinale på Norge, enten mot Sveits eller OAR (Russland) natt til tirsdag 01.00.

– Det blir bronsefinale, vi skal glede oss over det, sier ekspertkommentator Lars Vågberg og håper det norske samboerparet omstiller seg på det døgnet som gjenstår til bronsefinalen.

– Det er noe helt annet å avslutte et mesterskap med å ta medalje, sier Vågberg.

Kampen startet 01.05 norsk tid og vi fulgte den omgang for omgang:

1.omgang: Kristin treffer på sin første, det er viktig for selvtilliten å komme godt i gang og få godfølelsen. Men Morris err også i storform, klinker til med en dobbel takeout. Canada ligger med tre i boet. Magnus skal ta ut noen røde steiner, men blir for løs. Kan bli en fryktelig start. Kristin får vekk én, og Lawes bommer totalt og sender steinen gjennom boet. Kun to til Canada. Puh!

2. omgang: Lawes starter som hun sluttet 1. omgang og en helbom. Magnus er litt løs og er såvidt i boet, Morris derimot er i form og setter inn en bestestein. Magnus for løs igjen, og kommer seg ikke inn. For lite Møllers tran?  Og Magnus misser også på sin tredje! Nå kan Canada stjele flere poeng, Men Lawes legger for langt, og Kristin kan ta poeng med en god dragning. Det gjør hun, trekker nydelig inn til bestestein! Puh igjen. 2-1 til Canada.

3. omgang: Kristin er superstødig, nå må Magnus få opp treffprosenten han hadde mot Kina. Da kan dette bli bra, for Lawes er ikke i storslag på det kanadiske laget. Norge ligger med to tellende steiner, Morris prøver å renske opp. Lykkes ikke helt,  og Norge stjeler ett når Lawes mislykkes med en «sirkusstein» som ekspertkommentator og OL-vinner Lars Vågberg kaller utslaget hun prøver på. 2-2 – finalehåpet lever!

4. omgang: Kristin med ny superstein, finalens klart beste spiller til nå med 83 prosent, hennes konkurrent Lawes er nede på 46. Så begynner også Nedregotten å treffe perfekt, Norge ligger med to! Morris sender i vei en kanon og Canada har bestestein. Men Magnus feier den ut. Norge har tre, Canada ingen steiner i boet med tre steiner igjen! Men Morris er i slag, og legger inn en bestestein. Krisin svarer med en meget stein som slår ut deres beste, men dessverre ruller littt for langt selv. Canada har bestestein, vi har alle de andre.

– Må være en bauta av Kristin i Oppdal snart vil jeg tro, sier Thoralf Hognestad.

Og Lawes bommer igjen. Kun ett til Canada, går opp i ledelse 3-2 når lagene får en liten pause.

5. omgang: Norge har sistestein, og Lawes gjør en kjempebom, mange meter for kort og blir liggende foran guarden. Men Kristin bommer også og blir for lang. – Selv Kristin viser seg som menneskelig, sier Vågberg etter at hun har hatt supre dragninger i kampen til nå. Også Magnus blir for lang – æsj. Så bommer også Morris både på sin første og andre stein. Mye svakt i denne runden. Men Lawes treffer med sin, og Canada ligger med to før Kristins siste. Hun treffer i guarden, og Canada leder 5-2. Der kan finalen ha røket i en omgang vi burde utnyttet svakt canadisk spill.

6. omgang: Nå må Norge ta fram storspillet, og tar powerplay for å ta flere poeng med norsk sistestein. Men Magnus treffer ikke i kveld, og Canada ligger med tre poenggivende før han slår ut deres bestestein og ruller inn midt i boet. Men så misser Morris med en takeout og det åpner for Magnus som fikser biffen. Norge kan ta flere poeng her – og det trenger vi. Lawes tar én, men Kristin legger inn i det åpne boet og fikser to poeng. Redusering til 4-5!

7. omgang: Canada kjører ikke powerplay, sparer den i tilfelle Norge stjeler i denne omgangen. Vågberg vil helst at vi presser Canada til ett poeng, framfor å stjele og få powerplay imot i siste omgang. Magnus blir for kort, og åpner opp for en klassisk kanadisk kanon.  Morris skyter ut fra hacken og feier unna en gul og en rød. Fortsatt muligheter for Norge, men Magnus får ikke til utslaget han prøver på. Kristin forsøker det samme, men lykkes ikke.  Vi snakker om et par centimeter for langt til venstre. Så treffer Lawes dessverre, hun koster for livet og slår ut norsk stein. Tre kanadiske poeng og 8-4. Nå ser det uhyre tungt ut.

8. omgang: Norge trenger et mirakel for å få ekstraomgang. Magnus bommer med sin første, alt for løs igjen som så mange ganger før i kveld. Også den andre sklir ut, det virker som om Magnus og Kristin har gitt opp. Og når Morris treffer igjen, gir de da også opp på 4-8.

 

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Bronsefinale er da også finale.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Bronsefinale er da også finale.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert