Kristin Skaslien

Kristin Skaslien

Kristin og Magnus slo Canada i OL-debuten:

«Dronningen av Pyeongchang!»

TV-kommentatorene skrek seg nesten hese over spillet til oppdalsjenta Kristin Moen Skaslien da Norge sjokkerte Canada i åpningskampen i OL i natt.

Klokka ett i natt norsk tid var Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten som de første norske utøverne i gang i OL. Og oppdalslaget leverte kjempespill i OL-debuten og slo favoritten Canada i et curlingdrama som ble avgjort med siste canadiske stein!

Mixed double spilles med seks steiner, men to steiner er forhåndsplassert før lagene setter fem steiner hver. Kristin setter første og femte, Magnus stein to, tre og fire. Det spilles åtte omganger og motstandere er canadierne Kaitlyn Lawes og John Morris.

1. omgang: Magnus går i luka mellom to kanadiske steiner med sin andre stein, men gjør det godt igjen med sin siste stein og kegger seg inn som bestestein.  Eller er den kanadiske best? John Morris sneier den norske guarden og bommer. Kristin er ikke heldig med sin, og Canada prøver et utslag men får bare ett poeng med sin sistestein. 1-0 til Canada.

2. omgang:Norge ligger bra an og Nedregotten går for en double takeout uten å lykkes. Men Norge ligger godt  an med to poenggivende steiner. Canada lykkes med en dragning og har bestestein. Magnus prøver en ny double takeout som kan gi fire norske poenggivende steiner. Treffer ikke godt nok, og Canada har bestestein fortsatt.Men nå kan Magnus ta en double og slå ut begge de kanadiske guardene. Det gjør han, boet er åpent med tre norske steiner i spill.  Canada legger inn en guard, men dette kan bety flere norske poeng med en god sistestein av Kristin. Og gjett om det blir, hun slår på en egen stein utenfor boet, den suser inn og slår ut den kanadiske bestesteinen. Norge tar tre poeng! Kristin Skaslien – dronningen av Pyeongchang, roper Eurosport-reporter Thoralf Hognestad. 3-1 til Norge!

3. omgang: Canada har sistestein, men Norge åpner best. Fikk en selvtillitsboost med Kristins superstein i 2. omgang. Canadas John Morris treffer perfekt med sin andre og har bestestein. Mange steiner i spill i mixed culring, her kan det svinge fort. Magnus setter sin siste og legger inn en guard som gjør det vanskelig for Canada å ta mer enn ett poeng. Canada går for et utslag og slår ut de norske. Canada ligger med to. Kristin setter litt løst og åpner for tre poeng til Canada. Det fikser de og slår tilbake. 4-3 til Canada.

4. omgang: Morris setter sin første litt løst, og åpner for en norsk bestestein. Magnus setter den. Norge har sistestein i denne omgangen, som de også vil ha i sjette og  den siste, åttende omgangen. Morris bommer og blir for kort. Norge kan utnytte dette nå.Prøver å vippe ut en kanadisk stein, lykkes ikke helt. For løst igjen av Canada – Norge har bestestein. Bør være fornøyd med ett poeng her, Norge. Magnus guarder opp med sin sistestein, og tvinger Canada til å gå inn fra motsatt side av boet. Kaitlyn Lawes sin siste curler for lite, og Norge er sikret ett poeng. Kan bli to! Kristin setter for løst. Det blir ett poeng. 4-4 midtveis.

5. omgang: Norge spiller jevnt med OL-favorittene, både Lawes og Morris er olympiske mestere i curling! Magnus setter sin første litt løst, begge lagene sliter litt med isen her og har noen småmisser. Morris spiller bra og Canada ligger inne med to. Med sistestein har de et overtak nå. Tett med steiner i boet, Canada prøver å dra på motsatt side. Men den blir vid og åpner opp for en norsk dragning som kan hindre flere canadiske poeng.Men det går mot to canadiske poeng selv om Magnus sin stein sitter bra. Kristin forsøker å gå på utsiden av guarden og slå inn en norsk stein. Det gjør hun mesterlig og Hognestad går i fistel igjen. «Heftig, dronningen av Pyeongchang!». Men Canada klarer det likevel, dytter på den norske og sikrer to poeng. 6-4 til Canada.

6. omgang: Norge velger å legge opp power play, som lagene har lov til å sette én gang per kamp. Norge vil spille offensivt nå, og prøve å få flere poeng. Men Canada får vekk guarden og utligner fordelen Norge hadde. Magnus slår bort canadisk guard, mens Canada går for en double takeout. Det klarer de ikke, og må nøye seg med én. Norge ligger med to poenggivende, kan bli to poeng dette.Magnus skal slå ut canadisk stein, og rulle bak egen guard – og klarer det delvis.  Canada slår ut steinen, men ligger åpen for to poeng til Norge. Kristin setter den  – og Norge utligner. 6-6. Dramaet fortsetter!

7. omgang: Nå velger Canada powerplay for å forsøke å få en større ledelse inn mot sisteomgang. Canada ligger med tre poenggivende steiner, Magnus har presset på seg nå. Men leverer! Slår ut en stein, og legger seg inn som bestestein med en canadisk stein i bakkant. Men Morris svarer, og presser Norge. Fortsatt ligger Canada med tre.Magnus ber Kristin ta avgjørelsen hva han skal gjøre, og de to velger å gå for en dragning bak guard. Det går fint. Men er den godt nok gjemt? Oi, Morris bommer helt! Norge får en mulighet til å stjele poeng eller ihvertfall hindre mer enn ett poeng til Canada. Kristin storspiller igjen, drar inn og Norge ligger med to poenggivende, Canada kan maks få ett før siste omgang der Norge har sistestein. Canadas sistestein blir for kort. Norge stjeler ett poeng! 7-6 til Norge!

8. omgang: Canada har sistestein i den åttende omgangen – der de to forhåndsbestemte steinene ligger som i de fem første omgangene. Norge må hindre mer enn ett canadisk poeng, da blir det ekstraomgang. Magnus bommer og drar for langt. Canada ligger med to poenggivende. Det ser ikke lyst ut. Magnus blir litt unøyaktig igjen, og gir Canada overtaket. Men Morris sleiver, og gir Magnus muligheten til å legge inn i boet. Han gjør det, men fortsatt har Canada to poenggivende. Canada tar timeout. Morris misser og Norge ligger med bestestein! Norge tar timeout! Thomas Løvold, den norske coachen, kommer ned. Norge bestemmer seg for å fryse, altså legge sin stein helt inntil sin egen bestestein. Kristin kan sette en seiersstein her nå. Hun gjør det, strålende! Norge ligger med to poenggivende. Hva skal Canada gjøre nå?  Lawes må dytte sin egen stein litt inn og få ett poeng. Men hun misser! Norge vinner med to poeng i siste omgang og seier 9-6!

– Aldeles glimrende, sier ekspertkommentator og tidligere OL-mester Lars Vågberg om Norges spill i den siste kampen som blir avgjørende. Norge har fått en kanonstart i OL – og bak seieren lå flere mestersteiner av Kristin Moen Skaslien. Hennes sistesteiner i 3. og 8. omgang var matchvinnersteiner!

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert