Kristin Moen Skaslien setter to steiner og er skip, mens Magnus Nedregotten står for kostinga av steinende under OL-kampene.

Kristin Moen Skaslien setter to steiner og er skip, mens Magnus Nedregotten står for kostinga av steinende under OL-kampene. Foto: WCF/Richard Gray

Kristin og Magnus i jevn duell med russerne i OL:

Tapte i nytt curlingdrama

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten spiller mot den russiske duoen i dagens andre kamp og stillingen var 3-3 før siste omgang da russerne kunne avgjøre på aller siste stein i kampen.

Samboerparet, som begge representerer Oppdal curlingklubb, skal følge opp den sterke starten da de slo Canada 9-6.

Mot russerne fikk Norge en tøff start, russerne tok ledelsen i 2. omgang da de fikk ett poeng på måling.

Men i 3. omgang lyktes det endelig Norge å ta poeng og utligne. Stillingen er 1-1 etter tre omganger.

Kampen varer som alltid i mixed double i åtte omganger. Russerne må slå tilbake etter stortap for USA i sin første kamp. De to lagene har møtt hverandre seks ganger, og Norge har vunnet fire ganger. Russerne ble verdensmester i mixed double i 2016.

Norge er i førersetet i 4. omgang, men det er russerne som har sistestein og klarer å sikre seg ett poeng. 2-1, lite poeng i denne matchen i forhold til mixed curling-kamper ellers.

I pausen mellom 4. og 5. omgang får de to en prat med lagleder Thomas Løvold, også Nedregottens kamerat på Team Minera skifer, Steffen Walstad, er nede på isen.

Men det er god stemning tross 1-2 til pause.

– Det ser romantisk ut på banen. Så søtt, så søtt, de holder rundt hverandre nede på banen, kommenterer Europsport-kommentar Thoralf Hognestad når TV zoomer inn samboerne som holder rundt hverandre.

5. omgang: Russerne starter med en grov bom på sin førstestein. Dette starter bra. Kristin legger inn, to norske poenggivende.Magnus første stein treffer ikke den russiske og russerne får feid ut to norske. Norge har fortsatt bestestein og har sistestein. Russerne tar timeout, og setter en god stein. Russerne har bestestein, før Magnus skal sette sin siste. Den sitter, Norge i førersetet. Kan ta to poeng, men den sneier bare den russiske steinen. Russerne stjeler ett poeng. 3-1 til Russland.

6. omgang: Norge spiller powerplay som betyr at de to forhåndsbestemte steinerne settes ut på siden og ikke langs midtlinjen som ellers. Jakter flere poeng nå Norge som ligger med to poenggivende med tre steiner igjen til hver av lagene. «Kong Magnus, roper Hognestad når Nedregotten setter en meget god stein og gir Norge to poenggivende. Russerne svarer umiddelbart og feier unna begge de norske. Norge kan bare ta ett poeng nå – og gjør det. 2-3 før nest siste omgang.

7. omgang: Russerne legger powerplay for å hindre Norge i å stjele poeng. Men mye bom fra russerne, som åpner opp for norsk stjeling.Nedregotten legger suverent inn, Norge med to poenggivende og russerne er presset. Men den russiske jenta setter en nydelig double takeout og fjerner begge! Kristin setter en flott stein, og presser russerne som må dra inn på sin siste. Misser de blir det to norske poeng! Den russiske blir litt lang, og Norge stjeler ett. 3-3 og russerne har sistestein i 8. omgang.

8. omgang: Norge må stjele igjen for å unngå tap. Russerne med bestestein, og får en mulighet til å fjerne alle tre norske steiner i boet. Tar to, og russerne ligger dessverre godt an.Magnus må storspille. Men russerne ligger fortsatt med to poenggivende og har to steiner igjen. Dette ser nesten umulig ut. Men russerne gir Norge en åpning for å slå og rulle inn som bestestein. Norge tar timeout. Nå må Kristin treffe og få bestestein, hvis ikke blir det nederlag. Det holder, dronning av Pyeongchang gjør en ny superstein. Norge har bestestein – russerne må treffe ekstremt bra for å hindre norsk seier. Og det gjør han, russerne vinner 4-3 med noen få centimeter!

– Norge spiller kjempebra, det er bare å ta med seg det gode spillet videre, sier ekspertkommentator Lars Vågberg på Eurosport.

I de andre kampene vant Canada 6-4 over USA, mens Sveits slo Finland 7-6.

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Curling det er Oppdals kjenne merke. Oppdal curling klubb startet i 1954.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Curling det er Oppdals kjenne merke. Oppdal curling klubb startet i 1954.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert