Kristin Moen Skaslien former et hjerte og hilser hjem til mamma Solveig på morsdagen.

Kristin Moen Skaslien former et hjerte og hilser hjem til mamma Solveig på morsdagen. Foto: Skjermdump Eurosport

Avgjorde med superspill i curlingdrama:

Vi er i semifinalen!

For en morsdagspresang! Kristin Moen Skaslien og samboer Magnus Nedregotten slo tilbake og tok Kina i et utrolig curlingdrama som involverte to målinger, superspill av Norge og en merkelig bortsparking av norsk stein.

Norge misbrukte to matchballer lørdag og tapte stort både mot USA og Kina. Dermed måtte samboerparet ut i tiebreak mot nettopp Kina om den ene ledige semifinalebilletten.

Kristin og Magnus leverte to svært svake kamper lørdag der de aldri fant ut av steinene, som ble slipt av arrangørene før møtet med Finland.

– De har rubbet steinene før Finland-kampen, fordi de var redde for at det skulle curle for lite i et sluttspill. Så de har pusset steinene med sandpapir for å få det til å curle mer, og da sliter vi mer, sier Moen Skaslien til Aftenposten.

I dag slet de ikke.

Søndag var samboerne i superslag, og tok tre poeng i 2. omgang for ledelse 3-1. Kineserne virket nervøse og gjorde en rekke feil.

I 3. omgang skjedde det mye rart, den kinesiske jenta Wang sparker bort en norsk stein inne i boet! Magnus reagerer og steinen må legges tilbake på plass der TV-bildene viser at den lå.

Så kommer kollega Ba borti sin egen stein med kosten, og steinen må fjernes. Men Kina tar likevel to poeng og utligner før Norge tar ett poeng i 4. omgang, og er et par centimeter unna to poeng. Norge leder midtveis 4-3.

Så tar Kina to i 5. omgang, før det blir en norsk skrell i 6. omgang. Kina bommer fullstendig på en takeout og Kristin drar til fire poeng! Norge leder 8-5.

Kina svarer med to poeng i 7. omgang, nok en gang går målingen mot Norge. Norge er ett foran og har sistestein i siste omgang.

I et thriller av en 8. omgang holder Magnus hodet kaldt, og setter en fantastisk takeout som fjerner de kinesiske steinene som ligger i boet. Kina misser med sin sistestein, og det er avgjort.

Rett etterpå hilste Kristin via TV-skjermen til mamma Solveig og pappa Roar hjemme i Oppdal og sendte et morsdagshjerte til Solveig. Det var pynten på litt av en morsdagsgave – oppdalsjenta spiller for OL-medaljer!

Kristin og Magnus møter Canada i natt norsk tid, det er bare å ta en middagskvil og gjøre seg klar for et nytt curlingdrama klokka 01.05 når to spillere fra Oppdal curlingklubb spiller om OL-medaljer!

Les kampreferat fra dramaet under bildet!

 

 

morsdagshjerte moen skaslien

Kristin Moen Skaslien former et hjerte og hilser hjem til mamma Solveig på morsdagen.

VI FULGTE THRILLEREN OMGANG FOR OMGANG:

1. omgang: Kina har sistestein. God start av Norge, har Kristin og Magnus funnet ut av steinene nå? Norge med berstestein, og guarder opp for å stjele ett poeng. Magnus treffer godt på alle sine og har startet mye bedre enn i går. Kristin legger også guard, men Kina avslutter fantastisk og slår ut Norges beste med en superstein. Tung start for Norge etter bra spill. 2-0 til Kina.

2. omgang: Norge åpner bra, Magnus virker i mye bedre slag i dag. Vi må slå tilbake skal det bli match.Kina misser og går i guarden. Kina gjør en ny tabbe. Rene julenissen, sier TV-kommentator Thoralf Hognestad. To norske poenggivende steiner. Norge legger guard for å ta tre poeng. Kina misser igjen med takeout. Kristin drar inn gjennom ei lita luke. «Dronningen av Pyeongchang fornekter seg ikke». Tre poeng! Norge leder 3-2.

3. omgang: Meget høy score på de to norske som har startet knallbra. To halvbommer fra Norge i starten, men steinene  ligger foran tealine, som er streken som går tvers gjennom midten av boet. Kina sliter og åpner opp for en norsk dobbel takeout. Men det blir bare én. Så blir det drama, den kinesiske jenta Rui Wang fjerner en norsk stein i boet! Merkelig situasjon, og de må legge den tilbake.. Så koster Kinas Dexin Ba borti sin egen stein og må ta den ut av spillet.  Så misser Kristin og steinen blir så løs at den ikke kommer i spill. Kina kan dra for to, men misser og får bare ett. Utrolig rar omgang. 3-3, men Norge er på offensiven!

4. omgang: Norge fyller opp med steiner i boet nå, Magnus koster som en gal og får inn steinene i boet. Ba sliter med presisjonen og er ikke komfortabel i denne kampen. Steinene ligger på rekke og rad i boet, Kristins første stein er bestestein.Tett i boet, og Kristin forsøker å få til en solid dominostein for å slå inn til to poeng. Men det lykkes ikke – og Norge velger måling for å avgjøre om det er to. Det er det ikke. Men vi leder 4-3 halvveis!

5. omgang: Kina har sistestein i omgangen, men vi leder. Magnus bommer på sin andre og går i guarden. Det åpner helt opp boet, og gjør omgangen mer uforutsigbar.Kina tar timeout. Kina spiller godt, nå må Kristin fjerne to steiner hvis ikke blir det tungt. Hun fikser biffen, knallstein som sender to kinesiske ut. Men Kina slår ut den norske, får to poeng og går opp i ledelsen med 5-4.

6. omgang: Norge setter opp powerplay-sett med de to forhåndsutsatte steinene. Jakter to poeng i omgangen. Kina bommer, det åpner opp for en god norsk omgang. Ligger for tre poeng. Magnus litt for løs, åpner opp for dobbel fra Kina. Men Ba slår bare ut én.  Magnus slår ut den kinesiske som får et nytt dobbelforsøk. Helbom av Wang. Nå er det åpent for fire poeng, Kristin! Hun leverer – vi tar fire og leder 8-5!

7. omgang: – De er i ferd med å levere turneringens beste kamp, sier ekspertkommentator Lars Vågberg om den norske duoen. Nå må vi bare hindre en kinesisk storeslem. Norge presser Kina, og ligger med to poenggivende. Kristin misser og går ut selv når hun skal slå en ren takeout og Kina tar en dragning for ett poeng. Men er det to? Kina tar måling mot norsk stein – og det er to kinesiske poeng. 8-7.

8. omgang: Nå skal det avgjøres. Norge må sikre ett poeng og har sistestein. Det er en stor fordel. Skaslien gjør en strålende førstestein. Så drar Magnus en knallstein på sin første og Norge ligger med tre! Norge tar timeout og landslagscoach Thomas Løvold kommer ned. Norge går for å ta den kinesiste guarden. Så legger Kina inn bestestein, men Magnus gjør en vanvittig takeout, rydder boet og Norge ligger med fire!

Kina har én stein igjen og må legge bestestein hvis ikke er det norsk seier før Kristin setter sin siste.

Kina prøver en takeout, men den blir ikke best. Norge vinner og møter Canada i natt i semifinalen. Vi slåss om OL-gullet!

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Da blir jeg med i semifinalen.Curlameg det her er stort.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Da blir jeg med i semifinalen.Curlameg det her er stort.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert