Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten.

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten. Foto: WCF/Richard Gray

Knuste vertsnasjonen og slo ubeseirede Sveits i natt:

– Verdensklasse!

Først slo Norge vertsnasjonen Sør-Korea 8-3. Så tok Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten favoritten Sveits.

– Mixed double curling i ultra verdensklasse, ropte TV-kommentator Thoralf Hognestad da Magnus Nedregotten avgjorde nattas thriller mot ubeseirede Sveits.

Det norske samboerparet ga Sveits en skrell i 2. omgang med tre poeng etter at Sveits hadde misset på sine første steiner. Dermed var Norge i førersetet, og ledet 4-3 midtveis før pausen. Så tok lagene ett poeng hver fram til siste omgang da stillingen var 5-5 og Norge hadde sistestein. Da holdt Magnus Nedregotten hodet kaldt og satte sin siste stein presist forbi guarden og sikret Norge bestestein med noen fattige centimeter.

Sveits misset på det som var en umulig oppgave med sin siste stein i kampen, og da var det bare for Kristin Moen Skaslien å sikre seieren. Det gjorde hun, dyttet på sin egen bestestein for bare å understreke at Norge var best. 6-5 til Norge!

Dermed har Norge tre seire av fire mulige, etter at de knuste vertsnasjonen i nattas første kamp. Norge er sammen med OAR (Russland), Sveits og Canada de eneste lagene med tre seire, og oppdalsjenta og hennes samboer har tatt et langt steg mot semifinaleplassen.

Norge har nemlig igjen å møte de tre svakeste lagene, USA og Kina har bare én seier hver og stakkars Finland har kun tap så langt.

Norge møter Finland i nattens kamp, før USA er motstander på dagtid norsk tid lørdag. Natt til søndag avslutter Norge mot Kina og kan da sikre semifinaleplassen.

For ordens skyld; finalen spilles på dagtid tirsdag.

Norge har 25 prosents sjanse til gull, mener Nedregotten.

– Det er mange kamper som skal vinnes, og så er det noen kritiske som ikke kan tapes. Det er definitivt flere om det beinet, fire lag som er jevne, sier Nedregotten til NTB.

 

KNUSTE HJEMMEHÅPET

I nattas første kamp håpet et entusiastisk hjemmepublikum på seier mot Norge, men den unge hjemmeduoen fikk en tøff start og decibelnivået i hallen ble aldri særlig høyt.

Først tok Norge ett poeng med sistestein i 1. omgang, I 2. omgang bommet hjemmelaget og Norge stjal tre poeng etter at både Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien leverte storspill.

Som om ikke det var nok, stjal Norge et nytt poeng i 3. omgang og sendte Norge opp i en komfortabel ledelse 5-0.

I 4. omgang kunne Sør-Korea slått tilbake, men klarte bare ett poeng. Dermed sto det 5-1 til Norge midtveis.

I 5. omgang presser sør-koreanerne Kristin Skaslien på sin siste stein når de ligger inne med to poenggivende steiner. Men oppdalsjenta holder nervene i sjakk og setter en stein via sin egen. Mer midt i boet går det ikke an å komme! 6-1 til Norge og seieren var i lomma.

I 6. omgang spiller Sør-Korea powerplay, Nedregotten gjør en sjelden bom og sender en av sine steiner tvers gjennom. Det åpner opp for sør-koreansk storeslem, men det ender med to poeng og redusering til 3-6. Nå har Norge sistestein i 7. og nest siste omgang.

Der legger Norge opp powerplay og hjemmelaget bommer i to steiner på rad, og Norge ligger an til tre poeng. Det vil isåfall så godt som avgjøre matchen. Nedregotten er ikke like skarp i denne omgangen, og åpner opp for sør-koreansk stjeling. Men så går sør-koreaneren i guarden og plutselig kan Norge ta tre poeng med en perfekt takeout fra Kristin. Det blir nesten – to poeng og sikker ledelse 8-3 til Norge.

Kristin starter med en bom i 8. omgang, men det gjør også Sør-Korea som setter en alt for kort stein som aldri kommer inn i boet. Så går Sør-Korea i guarden og dermed er det en enkelt takeout for Magnus før den sør-koreanske duoen strekker handa ut og sier takk for kampen på stillingen 8-3.

– En maktdemonstrasjon av Magnus Nedregotten og «Dronningen av Pyeongchang», Kristin Moen Skaslien. Dette var gulle godt, mener TV-kommentator Thoralf Hognestad på Eurosport som bruker uttrykket «propaganda-curling» om det norske spillet i starten av kampen.

Norge fikk lite tid til hvile og møtte sterke Sveits klokka 05.35 fredag morgen. Sveitserne lå under 3-4 før siste omgang mot USA, men svarte med fem poeng og seier 8-4.

Dermed var Sveits eneste ubeseirede lag i OL-turneringen.

Før de møtte veggen – og dronningen av Pyeongchang og Kong Magnus!

 

 

 

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Da blir det ol medalje til Oppdal🤔 Curlinga er god planlagt bli det sakt😊 Oppdal er Curling bygda og Alpin bygda 👑... Vis mer Da blir det ol medalje til Oppdal🤔 Curlinga er god planlagt bli det sakt😊 Oppdal er Curling bygda og Alpin bygda 👑

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 år siden

    Da blir det ol medalje til Oppdal🤔 Curlinga er god planlagt bli det sakt😊 Oppdal er Curling bygda og Alpin bygda 👑... Vis mer Da blir det ol medalje til Oppdal🤔 Curlinga er god planlagt bli det sakt😊 Oppdal er Curling bygda og Alpin bygda 👑

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert