Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten sliter med å finne ut av isen og gikk på to strake tap i de siste kampene i grunnspillet mot USA og Kina.

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten sliter med å finne ut av isen og gikk på to strake tap i de siste kampene i grunnspillet mot USA og Kina. Foto: WCF/Richard Gray

Kan få revansje mot Kina i tiebreak om semifinale søndag:

Gikk på nytt stortap i natt

Vi fulgte nattens kamp mot Kina der Norge kunne sikre semifinaleplass. Rufsete spill av Norge gjennom hele kampen førte til et nytt stortap da Kristin Moen Skaslien satte en alt for løs stein i 6. omgang.

Før kampen var det hele enkelt:

  • Norge er klar for semifinale med seier over Kina.
  • Taper Norge må Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten ut i et tiebreak om semifinaleplass.

Canada og OAR (Russland) var klar for semifinale. Sveits, Norge og Kina slåss om de to siste plassene.

1.omgang: Norge presser Kina, og kan stjele ett poeng. Men kineserne løser det hele med sistesteinen sin, slår ut vår beste stein med en perfekt stein og sikrer 1-0 til Kina.

2. omgang: Ingen bra start for Norge, fire bommer på rad gir kineserne overtaket selv om Norge har bestestein. Kina slår den ut og ligger an til to poeng når Kristin må treffe perfekt med sin siste. Det gjør hun. 1-1!

3. omgang: Langt bedre av Norge som har funnet ut av isen der steinene curler mer enn i tidligere kamper.Ligger med bestestein når Kina har sistestein. Kan det bli stjeling? Kina må slå på sin egen utenfor boet for å ta Norges stein. Men den glir forbi, Norge stjeler. 2-1 til Norge!

4. omgang: Møkkastein, sier Magnus når han setter sin andre som kunne låst boet og sikret Norge gode muligheter også i denne omgang. Har ikke truffet helt i kampen ennå, Kong Magnus og misser også med sin tredje. Nå kan Kina få tre poeng. Men Kristin treffer hundre prosent – men kan ikke hindre tre kinesiske poeng. 4-2 til Kina midtveis.

5. omgang: Det vil seg ikke for Magnus. Nok en miss på sin andre, slår ut egen bestestein via en kinesisk stein. Kina ligger med tre, Men nå treffer endelig Kong Magnus og tar ut to kinesiske. Kina ligger an til to, Kristin tar en viktig dobbel til slutt og sikrer ett poeng. Reduserer til 3-4.

6. omgang: Kina velger powerplay som betyr et annet oppsett av de to steinene som ligger i boet når omgangene starter.  Kina ligger inne med tre når Magnus legger en guard for Kristin når hun skal forsøke å dra inn. Norge spiller høyt. Kina er på offensiven i hver eneste omgang, og fyller på med steiner i boet. Avgjørende omgang.

Og så misser Kristin, setter for løs stein og Kina ligger med fire – med kinesisk sistestein. Som de legger inn og får fem poeng! Kristin og Magnus takker for kampen på 9-3 til Kina – dette er dessverre over.  En ny skrell.

– Vi var på hæla i denne omgangen, sier ekspertkommentator Lars Vågberg om Norges spill. Han mener Norge ikke har funnet ut av steinenes curl denne dagen. Dermed ble det høy feilprosent på både Magnus og Kristin gjennom begge kampene.

– Vi strever litt med steiner, nå må vi kjapt finne ut hva som er galt. Nå har vi alt å vinne, mener den tidligere OL-mesteren før tiebreaket som var det Norge skulle unngå. Vi hadde to matchballer, og misset begge.

Nå er det vinn eller forsvinn søndag for Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten som spiller tiebreak klokka 12.00 på Eurosport 1.

Det blir et revansjeoppgjør mot Kina etter at Sveits slo OAR og sikret den tredje semifinalebilletten.

Vi satser på en saftig revansje mot kineserne!

 

 

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert