Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

Måtte reddes ut av bergingsmannskap:

12 eldre uskadet fra bussvelt

Passasjerene måtte reddes ut etter at en minibuss med 12 eldre passasjerer kjørte av veien i Gamle Kongeveg ved Fagerhaug i Oppdal.

12 eldre passasjerer satt i minibussen da den kjørte av veien på Gamle Kongeveg, rundt 500 meter sør for Fagerhaug-krysset ved 11.30-tiden tirsdag.

Store redningsstyrker rykket ut til uhellet, som ble varslet som bussulykke. Bergingsmannskap slet med å få opp bakdøra på taxibussen, som gjorde at det tok tid før mannskap fikk ut de siste fra ulykkesbussen.

–  Det er vanskelig å få ut de siste som er dårlige til beins, forteller Granviken.

Politibetjent Katrine Granviken opplyser at det kun er snakk om ribbenssmerter og lettere skader.

Lege og helsearbeidere jobbet på stedet, og etter å ha fått passasjerene ut av minibussen ble samtlige passasjerer sjekket ut som uskadet.

Det var bergingsmannskapene som fikk passasjerene ut av minibussen som lå delvis på siden i grøfta, etter at kjøretøyet først ble sikret.

Skadestedsleder Per Christiansen fra Oppdal lensmannskontor sier minibussen var leid av en institusjon i Oppdal kommune til en tur for eldre, og var på vei nordover på Gamle Kongeveg da ulykken skjedde.

Ifølge politiet er det snøføre med is på stedet, og politiet tror foreløpig at bussen har sklidd av veien som følge av glatt veibane.

– Vil du si at det var utfordrende kjøreforhold?

– Nei. Men det er en smal bygdevei med løse kanter, sier politiførstebetjenten.

–  Da vi kjørte fra stedet, kom vi til en ny hendelse der en varebil hadde sklidd av vegen på samme måte, sier Christiansen, som mener begge utforkjøringene var hendelige uhell som følge av at kjøretøyene kom for langt ut på kanten. Han sier det ikke er aktuelt med sanksjoner mot noen av førerne, fra politiets side.

Politiet meldte om ulykken på Twitter like før klokka 11.30, og nødetatene rykket ut med to ambulanser og fire brannbiler.

Også et redningshelikopter ble sendt i lufta i forbindelse med storutkallingen, men skal ha gjort vendereis.

Saken oppdateres

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert