bård

Bård Stenkløv hadde med seg elever fra Drivdalen skole på scenen og framførte sammen «Kamilla og Sebastian» fra filmen Kamilla og tyven fra 1988.

sigrid8

Sigrid Haanshus første nummer for kvelden med Ennio Morricones «SE – Love Theme» fra filmen Cinema Paradiso fra 1988

gunvor2

Gunvor Fagerhaug Gustavsen sang vakre "Har du fyr?".

sigrid3

Sigrid Haanshus leverte en vakker «I Dreamed A Dream» fra filmen Les Miserables.

halldis

Halldis Hoel Kant var vokalist til sangen «Now We Are Free» fra filmen Gladiator fra 2000.

flagg2

Alle kommer ut på scenen når "Do You Hear the People Sing?" fremføres.

sigrid5

Sigrid Haanshus leverte en flott versjon av «Thank You for the Music» sammen med både korps, band og kor.

annkristin

Ann Kristin Rossett sang «Circle of Life» fra Disney-filmen «Løvenes konge» fra 1994.

82 musikere, sangere og dansere med imponerende forestilling:

En flott filmkveld

82 musikere, sanger og dansere sørget for en mektig filmkonsert.

Konserten startet som mange filmer gjør, med «20th Century Fox Fanfare» spilt av Oppdal Musikkforening som står som arrangører av søndagens flotte forestilling «Fra filmens verden».

«Conquest of Paradise» fra filmen «1492: Erobringen av Paradis» fra 1992 blir fremført av både korps og Kor Livåt, før publikum får høre «Colonel Bogey» fra den Oscar-vinnende filmen «Broen over Kwai» fra 1957.

Dansegruppa Step 4  er selvsagt med og danser til gladlåta «What a feeling» fra dansefilmen «Flashdance» fra 1983, og korps og band er med på det som er kveldens sprekeste innslag. Step 4 består av Hedda Mellemseter Kvål, Line Illøkken Hovdal, Rannei Katrine Killingberg og Ronja Røe Holster og danset seg også videre til UKM-finalen i helga.

Kveldens gjesteartist er Sigrid Haanshus fra Soknedal som slo gjennom i Norske Talenter i 2015, og hun har siden den tid fått mange sangopptredner. Hennes første sang for kvelden er Ennio Morricones «SE – Love Theme» fra filmen «Cinema Paradiso» fra 1988, det låter veldig vakkert for de 187 som har løst billett til kveldens forestilling.

Sverre Stenløkk er solist på sopransaksofon med «Gabriels Obo» fra filmen «The Mission» fra 1986, som blant annet ble Oscar-nominert for musikken. Korps og kor fremfører Hans Zimmers «Battle Theme» og «Now We Are Free» fra filmen «Gladiator» fra 2000, sistnevnte med vokalist Halldis Hoel Kant.

Neste ut er vokalist Bård Stenkløv med «Kamilla og Sebastian» fra filmen «Kamilla og tyven» fra 1988. Med seg på scenen er også flere elever fra Drivdalen skole.

Derfra går vi over til Disney-verden med «Under the Sea» fra «Den lille havfruen» fra 1989, «How Does a Moment Last Forever» fra «Skjønnheten og Udyret» fra 2017 med Sigrid Haanshus og «Circle of Life» fra «Løvenes konge» fra 1994 med Ann Kristin Rosset.

Publikum får også en dose ABBA gjennom filmen «Mamma Mia» fra 2008 med både «Dancing Queen – intro» og «Thank You for the Music» med Sigrid Haanshus sammen med både korps, band og kor.

Selv om konserten heter Fra filmens verden så kommer det inn litt spillmusikk med Noduo Uematsus «Final Fantasy – Prelude» som faktisk ble komponert på kun ti minutter i siste liten.

Det blir et rørende innslag når vi får et potpurri fra filmen «Les Miserables» fra 2012 med introen til «Look Down», så flotte «I Dreamed A Dream» med vokalist Sigrid Haanshus, før «Do You Hear the People Sing?» til slutt. I den siste sangen er alle involverte på scenen når elevene fra Drivdalen skole og Step 4 også kommer inn på scenen, marsjerende med flagg.

Dmitri Shostakovichs «Waltz No 2» har blitt brukt i over 100 filmer, og får selvfølgelig plass på lista til konserten. «Gabriellas Sång» fra filmen «Så som i Himmelen» fra 2004 er også en kjent filmsviske for de fleste, og med vokalist Sigrid Haanshus blir det riktig så fint før det er the end for kvelden med fine «Har du fyr?» med vokalist Gunvor Fagerhaug Gustavsen.

Under konserten kunne man se glimt fra filmene i form av bilder og videoer som Hans Wolden har satt sammen, og i kjent filmstil vises det selvsagt rulletekst med navnene på alle som har bidratt i en forestilling som fikk taktfast applaus – vel fortjent etter en innholdsrik reise gjennom filmens verden.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert