To spor inn og to spor ut av skredområdet viser at ingen ble tatt av snømassene.

To spor inn og to spor ut av skredområdet viser at ingen ble tatt av snømassene. Foto: Trondhjems Turistforening

Skikjørere i Trollheimen slapp med skrekken:

Utløste snøskred i bratt terreng

To skiløpere får refs fra Turistforeningen for å ha utløst et skred i Trollheimen tidligere denne uka i terreng som anses for å være skredfarlig.

– Vi kom over dette skredet torsdag i Grugguskaret på vei til Nonshøa i Storlidalen. Her har to skiløpere kjørt ned en rasutsatt fjellside på ca 40 graders helling, skriver Johnny Remmereit på Trondhjems Turistforenings nettsider.

Han konstaterer at skikjørerne har utløst et løssnøskred, og at de har klart å komme seg ut på siden snømassene.

– Det å sette utfor slike fjellsider er dårlig vurderingsevne med den høye skredfaren som er nå i Trollheimen, skriver Remmreit og etterlyser bedre holdninger.

For det å kjøre i hellinger over 30 grader er ikke tilrådelig uansett føreforhold.
– Med de ustabile lagene som er i snøen akkurat nå er dette dumdristig skiløping, så her har skiløperne vært heldige. Det er nok bare flaks at man ikke har fått en utglidning i dypere snølag. Noe som kunne gitt et helt annet utfall, påpeker Remmereit og anmoder alle om å gjøre trygge valg og følge med på skredvarslene på varsom.no.

– Om litt kommer skredfaren til å avta og vi får ettlagssnø som er trygg å ferdes på. Men for all del ikke sitt inne. Det er bare å komme seg ut og nyte av vårskiturkonfektene, men velg de trygge alternativene.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert