Mannen falt under klatring i Hettpiggen.

Mannen falt under klatring i Hettpiggen. Foto: Morgan Frelsøy

Politiet frigir navnet på mannen som omkom:

Falt flere hundre meter

Mann falt under klatring på Snøhetta og omkom. Nå frigir politiet navnet, i samråd med familien.

Det var den erfarne klatreren Erik Opdal (33) som omkom etter et fall på Snøhetta lørdag formiddag. Han etterlater seg kjæreste, mor og søster. Opdal var bosatt i Trondheim.

Det forteller politibetjent Tor Jørgen Bø på Dombås og Lesja lensmannskontor til OPP.

Opdal var i følge med to kompiser, og de tre har klatret sammen i mange år. Alle tre var utstyrt for klatring.

Ifølge politiet lå de tre trønderne i telt ved foten av Stortoppen på Snøhetta, og hadde planer om å gå klatreruta Snøhetta-traversen videre til Vesttoppen lørdag.

– Da de hadde passert halvparten av turen og hadde kommet til innstigningen til Hettpiggen, så datt den ene ned og omkom i fallet, sier innsatsleder Tor Jørgen Bø i Innlandet politidistrikt.

Mannen gikk sist, og det var ingen av de to andre som så hva utløste ulykken.

– De hørte lyder, og så at han falt, men hendelsesforløpet er uklart, sier politibetjenten. Han anslår fallet til å vært minst 200 meter, i tilnærmet fritt fall.

Klatreruta går på baksiden av Snøhetta, og er en populær rute. Minst ett følge til gikk denne ruta lørdag, og det var mye folk i fjellet.

En av kameratene tok seg ned til stedet der 33-åringen lå.

– Luftambulanse og redningshelikopter ble umiddelbart sendt til stedet og var der 25 minutter etter at meldingen ble mottatt. Det ble satt i gang førstehjelp med en av dem som var i turfølget, men livet sto dessverre ikke til å redde og han ble erklært død på stedet, sa operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til OPP lørdag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert