GerhardsenKarlsen_Staale_11

Ståle Gerhardsen har dekorert en hel vegg på Røros og hadde i fjor utstillingen Flammer i Bergstaden. Foto: Foto: Gerhardsen & Karlsen

GerhardsenKarlsen_Staale_8

Gerhardsen i gang med å male veggen på Røros. Foto: Foto: Gerhardsen & Karlsen

gerhardsen1

På Røros illustrerte Gerhardsen en hel vegg med diktet Du er enestående av Erling Førland. Foto: Foto: Gerhardsen & Karlsen

vegg.no

Denne veggen, rett ved Torget og vis-a-vis biblioteket på Berkåk, skal smykkes ut. Foto: Dagfinn Vold

Kunstner har fått frie tøyler i sentrum:

Ståle skal lage gigantmaleri

Kunstner Ståle Gerhardsen får to dager på seg til å fargelegge Berkåk sentrum – og lage tidenes største kunstverk i Rennebu.

Det er Rennebumartnan som har leid inn Gerhardsen til det som er et helt spesielt utsmykningsoppdrag i Berkåk sentrum.

Gerhardsen lever opp til martnastemaet i år som er «Rampestreker!», og gjennom utsmykningsoppdrag i blant annet Grieghallen, Værnes lufthavn og Dalgård skole har han satt sitt preg på mange bygninger og vegger med humor og en lekende grafittiaktig strek.

Se mer av Ståle Gerhardsens ord og kunst her!

Nå skal kunstneren fargelegge Berkåk sentrum.

– En utrolig kreativ og nyskapende kunstner som passer utmerket i forbindelse med årets tema, mener Kenneth Teigen i Rennebumartnan.

Kunstneren skal rett og slett lage et gigantmaleri på endeveggen av Rebusbygget midt i Berkåk sentrum.

– Han får 90 kvadratmeter å boltre seg på. Veggen roper etter å bli brukt som lerret for et veggmaleri av Ståle Gerhardsen, sier Teigen til Radio E6.

Martnasgeneralen mener Gerhardsen appellerer ikke minst til unger og småbarnsforeldre, men vil ikke røpe hvordan maleriet blir. Teigen har sett skissen til kunstverket – og kommet med et par innspill.

– Det blir i den stilen han har gjort før, mer vil jeg ikke røpe. Folk må komme og se når han begynner på kunstverket 28. mai.

Teigen forteller at Gerhardsen har gjort grundig research:

– Han var her en hel dag for å lære litt om Rennebu og bygda. Deretter dro han hjem og laget en skisse. Vi kom med et par innspill. Nå er vi enig og gyver løs!

Teigen har ikke bremset Gerhardsen:

– Når temaet er rampestreker kan vi ikke legge noen føringer, men slippe kreativiteten løs.

Martnasgeneralen håper på reaksjoner når 90 kvadratmeter vegg skal males:

— Det må gjerne skape debatt, og irritere og provosere noen, sier Teigen som imidlertid er trygg på resultatet:

– Dette tror jeg vil falle i smak!

Kunstverket blir stående så lenge Rebusbygget står, til glede for kommunens små og stor innbyggere og tilreisende.

Teigen peker på at Rennebumartnan gjennom mange år har hatt et godt samarbeid med barnehagene og skolene i Rennebu der vi ønsker å bidra til å skape tilhørighet, identitet og stolthet hos de som vokser opp i kommunen.

– Et morsomt kunstverk plassert mellom biblioteket og skolen er midt i blinken, mener Teigen.

Han tror utsmykningen vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra besøkende, og bidra til at Rennebu styrker sin posisjon innenfor kunst- og håndverk, og bidra til å fremme kulturbygda Rennebu.

Utsmykningen skal skje mandag 28. og tirsdag 29. mai, og Teigen håper riktig mange stikker forbi for å se kunstneren i aksjon. I løpet av disse to dagene skal Ståle Gerhardsen også holde inspirasjonsforedrag for elevene på barneskolen og mellomtrinnet her i Rennebu om tegning og kreativitet.

I tillegg til utsmykningen vil Gerhardsen delta med en utstilling under Rennebumarnan, med både trykk, malerier og bøker, og der han selv vil være tilstede. Utstillingen skal være i to containere plassert på martnasområdet.

Satsingen for å utsmykke veggen i Berkåk sentrum er gjort mulig i et spleiselag mellom Rennebumartnan, Trøndelag Fylkeskommune, Rennebu Kommune, Sparebank 1 SMN, Orkla Sparebank og Rebus as.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert