Jannike Grøtte Warberg, synes det har blitt fint på det nye sambruks-området, men lurer på hvor søppelkassene blir av.

Jannike Grøtte Warberg, synes det har blitt fint på det nye sambruks-området, men lurer på hvor søppelkassene blir av. Foto: Morgan Frelsøy

Sentrumsgata er ferdig pyntet til 17. mai-toget:

– Hvor er søppelkassene?

I det nyoppussede Oppdal sentrum er det blitt rent og pent, men få steder å kaste fra seg søpla.

Jannike Grøtte Warberg i «Aktive hverdagshunder» er begeistret over all dugnadsviljen folk har vist for å få det ryddig og fint til nasjonaldagen. Nå lurer hun på hvorfor kommunen ikke har gjort sitt for at hindre forsøpling ved å sette ut flere søppeldunker.

Onsdag morgen, dagen før nasjonaldagen, møter OPP Grøtte Warberg på det såkalte «Sambruksområdet» i sentrum. Der er alt klart pyntet og ryddet, og Oppdal Maskinkompani har gjort seg ferdig med plenarealene nærmest lekeområdet.

Grøtte Warberg lurer imidlertid på hvorfor det ikke finnes noe så opplagt som avfallskurver eller søppeldunker noen steder på området hvor «hele Oppdal» samles 17. mai når toget skal starte. Toget skal starte fra den nye sentrumsgata.

– Det sier seg selv at det i løpet av dagen ikke kommer til å se ut her, sier hun hoderystende.

Selv hadde hun og flere av ildsjelene i hundemiljøets gruppe, Aktive hverdagshunder, en ryddedag 13. april rundt omkring i sentrum for å plukke opp eventuelle etterlatenskaper etter hunder.

Samtidig innså de at de like godt kunne ta med seg alt søppelet som lå rundt omkring. I anledning aksjonen opprettet Grøtte Warberg Facebook-profilen, «Drittfritt Oppdal», der oppfordringen gikk ut til alle om å bli med på en ryddekampanje i sentrum frem til og med den 16. mai.

– Det har vært en helt utrolig bra innsats fra alle som har deltatt, sier hun til OPP og tilføyer at mange, også folk som ikke har hund, har deltatt.

For å hjelpe både hundeeiere og andre med motivasjonen, tok Grøtte Warberg en runde rundt om i bygda for å høre om noen ville bidra med premier som en liten påskjønnelse for innsatsen. Det sto heller ikke på velviljen her.
– Jeg har fått inn 23 premier, og nå er hovedpremien trukket, sier hun og legger til at trekningslista legges ut på ovennevnte Facebook-side.
– Hun som har vunnet hovedpremien, som er et weekendopphold for kjæledyret på hundepensjonatet, er Brit Eide Fredriksen. Hun har gjort en kjempeinnsats og har vært ivrig til å rydde i mange år.

Selv om Grøtte Warberg synes det nå ser fint ut i sentrum, mener hun kommunen må gjøre sitt for at det ikke skal begynne å flyte søppel igjen.

– Det er jo ikke ei eneste søppelkasse her, sier hun hoderystende og anmoder kommunen om gjøre noe med saken slik at de som har deltatt i oppryddingen ikke skal føle at det har vært forgjeves.

Hos Oppdal kommune var det onsdag ingen med ansvar for dette som kunne svare på oppfordringen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert