Politiet med innsatsleder og personell fra Oppdal lensmannskontor startet etterforskningen umiddelbart etter ulykken søndag der en ung person, mistet livet.

Politiet med innsatsleder og personell fra Oppdal lensmannskontor startet etterforskningen umiddelbart etter ulykken søndag der en ung person, mistet livet.

Vil ta lang tid å konkludere om dødsulykken:

– Ingen regler er brutt

Lensmann Finn Skårsmoen sier alt det formelle var i orden under motocrosstreningen søndag, der en seks år gammel gutt ble påkjørt og drept.

Det pågår omfattende etterforskning og undersøkelser etter den tragiske dødsulykken på motocrossbanen i Moen motorsportsanlegg i Oppdal søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde under treningsaktivitet, og en seks år gammel gutt fra Malvik ble påkjørt av motorsykkelen til en 44 år gammel utøver.

– Oppdal lensmannskontor leder etterforskningen, og vi har fått hjelp av kriminalteknikere, sier lensmann i Oppdal, Finn Skårsmoen til Radio E6.

I tillegg har ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen undersøkt ulykkesstedet. Banen er midlertidig stengt.

– Det er foretatt avhør av alle involverte, og vi har begynt å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Skårsmoen.

Politiet opplyste allerede rett etter ulykken at den skjedde fordi motorsyklisten av en eller annen grunn mistet kontrollen over motorsykkelen.

– Det er kanskje naturlig at det peker i den retningen, i og med at motorsykkelen har havnet utenfor traseen. Det er en indikator på at det ikke har vært hundre prosent kontroll, sier Skårsmoen.

Treningen forøvrig har vært i henhold til instrukser for hvordan banen skal brukes, og hvordan ting skal være formelt.

– Alt har foregått i henhold til regelverket, sier Skårsmoen.

– Er det trygt at en seksåring er så nær aktiviteten inne på en motorbane?

– Det er ikke vårt mandat å tenke noe på, det er motorsportforbundet som gjennom sitt regelverk må svare på det, sier lensmannen.

Det vil ikke bli noen konklusjon rundt ulykken med det første.

– Vi venter på rapportene fra de forskjellige kommisjonene, sier lensmannen, som ikke vil si noe om forklaringen fra føreren av motorsykkelen. Han ønsker heller ikke å kommentere hvorfor seksåringen var inne på banen.

Vurderer rutinene

– Dette er tragisk og trist. Jeg har all mulig medfølelse til familien og alle involverte, sier fungerende generalsekretær i Norges Motorsportforbund, Are Antonsen, til OPP.

– Vil dere vurdere å se på rutinene etter ulykken?

– Vi skal gå grundig inn i saken og se om det er noe vi kan gjøre for om mulig å unngå slike hendelser i framtida, sier Antonsen.

Ifølge Antonsen er det første gang noen omkommer som tilskuer til motorsport i Norge.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert