Statuen av Tom Lund er laget av kunstneren Bjørn Sørvang Hansen som nå skal lage statue av Vebjørn Rodal.
Statuen av Tom Lund er laget av kunstneren Bjørn Sørvang Hansen som nå skal lage statue av Vebjørn Rodal.

Billedhugger er utpekt - fylket gir støtte.

Setter Rodal på sokkel

22 år etter OL-triumfen vil rennbyggen reise en statue over Vebjørn Rodal.

Et eget utvalg har siden 2017 arbeidet med planer for oppføring av en statue av OL-vinner Vebjørn Rodal. Rennbyggen ble legendarisk da han tok OL-gull på 800 meter under OL i Atlanta 1996.

Arbeidsgruppa består av Ola T Lånke (leder), Mari Ytterhus (leder i Rennebu il),  Astri Snildal (kultursjef i Rennebu kommune), Dagfinn Vold (driver av Mediaprofil) og Arve E Withbro.

De søkte fylkeskommunen om 100.000 kroner i støtte, men fikk 45.000 kroner i dagens møte, opplyser Ingvill Dalseg til OPP.

Totalt har skulpturen et budsjett på 740.000 kroner og Bjørn Sørvang Hansen, medlem av Norsk billedhuggeres forening, er engasjert som skulptør. Han har tidligere blant annet laget skulpturen av Tom Lund som står utenfor Åråsen stadion.

Skulpturen av Rodal er tenkt plassert på torget i Rennebu, og dermed får Magne Myrmo konkurranse. Den siste verdensmester på treski fra 1974 har fått sin statue som står utenfor Rennebuhallen.

Rodal representerte Oppdal Friidrettsklubb da han tok OL-gullet og ble trent av oppdalingen Kjell Arve Husby. Det førte til at mange trodde Rodal var fra Oppdal, men når statuen kommer på plass på Berkåk er det ikke lenger tvil om hvor OL-mesteren hører hjemme!

I dagens hovedutvalgsmøte fikk også Pilegrimsdager i Oppdal 35.000 kroner i støtte til sitt arrangement i sommer der det er konserter, vandringer, foredrag og annet over en 10-dagersperiode.

Vennligst Logg inn for å kommentere