Hongkong 1

Også i fjor gjestet et kor med barn og unge fra Honk Kong Pilegrimsdagene. Koret fra Hongkong besto av jenter i alderen 8 til 12 år. De er i Norge i forbindelse med Coralua Internasjonale korfestival som arrangeres i Trondheim. Foto: Kristi Hoel

Pilegrimsutvalegt

Pilegrimsutvalget lover allsidig innhold på årets pilegrimsdager. Fra venstre: Gudbrand Sukke-Gulaker, Gjermund Landrø, Aase Anita Midtskog, Einar Lian-Bjørgum, Haftor Skjelstad, Inger Helen Ishoel Olsen og Ivar Horvli. Åshild Bjørndal var ikke tilstede. Foto: Gina Hindseth

Barnekor fra Hong Kong kommer til Pilegrimsdager:

Lover variert vandringsfest

For 24 år på rad arrangeres «Pilegrimsdager på Dovrefjell», i år fylles dagene med blant annet barnekor fra Hong Kong, Darling West og flere generasjoner Flaten.

Pilegrimsdagene går over ti dager i juli og følger pilegrimene fra Dovre over Hjerkinn, ned Vinstradalen, gjennom Oppdal før de går videre mot Langklopp. Dagene er for de som er på vandring, men til de fleste arrangementene håper de også på godt oppmøte fra lokalbefolkningen.

Onsdag 11.juli markeres åpningen av Pilegrimsdagene med åpning av fotoutstilling på Oppdal kulturhus. Utstillingen har fått navnet «Pilegrimsspor og kyrkjeminne i Oppdal» og består av bilder fra «Bøgda vår», det digitale museum, samt privatbilder.

Dagen etter kommer et barnekor fra Hong Kong, som er i Norge i anledning Coralua internasjonale korfestival i Trondheim. Konserten Coralua var et av arrangementene også i fjor. I år er det nye barn og ungdom i alderen 11-16 år som kommer langveis fra. Først på dagen besøker de Oppdalsmuseet og møter  lokale barn og unge, før de på kvelden skal ha konsert i OMM. I tillegg til de 50 sangerne fra Hong Kong, vil det også være lokale aktører med på konserten.

Ett av høydepunktene under dagene kan bli fredag 13. juli i Oppdal kirke. Da kommer det fremadstormende bandet Darling West. Flere av bandmedlemmene spilte i kirken under fjorårets kirkekonsert med Marit Larsen.

– Etter oppvartingen og maten de fikk fra Aase Anita i fjor var de ikke tunge å be om å komme tilbake, forteller Einar Lian-Bjørgum. Sammen med Gjermund Landrø er han ansvarlig for denne delen av dagene.

– De spiller musikk som jobber på lag med kirkerommet og løfter hverandre, forteller Landrø.

Både han og Lian-Bjørgum føler de har skutt gullfuglen med å få bandet til Oppdal, og at det kommer til å bli en musikalsk opplevelse på høyde med den Marit Larsen ga i fjor.

– Billettene er allerede ute for salg, og det lønner seg å være tidlig ute.

«Gjennom generasjoner»

Lørdag 14. juli starter med en pilegrimsvandring fra Plassastuggu til St.Mikaels kapell i Vinstradalen, en tur som passer fint for barnefamilier. Der blir det en minikonsert, og muligheter for grilling.

Lørdag 14. juli er det en ny konsert i kirken, denne gangen med salmer. «Vår salmeskatt, til alle tider, gjennom generasjoner» har de valgt å kalle kvelden. Og nettopp det med generasjoner er det vi får.

I spissen står musikalsk leder ved Trøndelag Teater, oppdalingen Åsmund Flaten, og fra teatret har han fått med seg Bergmund Vaal Skaslien og Erlend Smalås. I tillegg har han fått med sin kone, sangerinnen Christin Hoff, og sin mor og tidligere klokker, Åse Flaten.

– Også håper vi at barna til Åsmund, Fillip og Anna Flaten-Hoff, også blir med, det hadde vært flott å få tre generasjoner Flaten i kirken, forteller Haftor Skjelstad i arrangementskomiteen.

Fillip og Anna har stått på scenen med pappa Åsmund på Trøndelag Teater, da med forestillingen «Søndagsskolen». Skjelstad lover en konsert med tradisjonelle sanger, men også nye og mer moderne versjoner.

Resten av pilegrimsdagene fortsetter slag i slag. Søndag med «Pilegrimsmesse med keltisk preg» i Oppdalskirka, med musikk av Bjørgunn Tønnesland, Lage Robak og Andreas Bjørkås. Kirkekaffen blir byttet ut med «ferdamat» i Raulåna, laget av vertinne Aase Anita Midtskog.

Mandag byr på filmen «The path to Nidaros» i Oppdal kino. Det er en dokumentar som følger en pilegrim fra gamle Aker kirke i Oslo, frem til Nidarosdomen i Trondheim. Det er også glimt fra Oppdal i filmen.

Tirsdag blir det «Trøndersk Tradisjonskost» med sodd, ved Ryphusan i Vinstradalen, Onsdag møtes pilegrimene i Drivdalen for tidebønn ved St.Mikaels kapell. Torsdag har kulturhuset også åpnet svømmehallen for pilegrimene som er ute på langvandring.

Pilegrimsdagene avsluttes fredag 20.juli med en medvandring fra Oppdal opp til Stavåa, hvor det blir en avslutning med sang, musikk og fortellinger av Tore Fagerhaug.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert