Politiet med innsatsleder og personell fra Oppdal lensmannskontor startet etterforskningen umiddelbart etter ulykken søndag der en ung person, mistet livet.

Politiet med innsatsleder og personell fra Oppdal lensmannskontor startet etterforskningen umiddelbart etter ulykken søndag der en ung person, mistet livet.

Motorsportmiljøet rystet - mener sikkerheten ble fulgt:

Avlyser mesterskap etter dødsulykke

Fungerende generalsekretær Are Antonsen i Norsk motorsportforbund sier det formelle rundt sikkerheten var i orden da en ung tilskuer mistet livet under motocrosstrening i Oppdal søndag.

Det var søndag ulykken skjedde under trening på Moen motorsportsanlegg nord for Oppdal sentrum. Anlegget eies av NMK Oppdal, men det var ikke den lokale klubben som stod som sikkerhetsansvarlig.

Under trening mistet en voksen motorsyklist kontrollen over kjøretøyet og kjørte på en ung person som døde av skadene.

Ifølge Motorsportsforbundet er det første gang en tilskuer blir påkjørt og mister livet i et motorsportsarrangement i Norge.

– Dette er tragisk og trist. Jeg har all mulig medfølelse til familien og alle involverte, sier fungerende generalsekretær i Norges Motorsportforbund, Are Antonsen, til OPP.

Ulykken skjedde under trening da det er krav om en egen sikkerhetsleder.

– Alt det formelle var i orden under treningen søndag, sier Antonsen.

Ifølge daglig leder i Oppdal NMK, Asgeir Østerhus, foregikk treningen i helga med innleid sikkerhetsansvarlig, godkjent av motorsportsforbundet. Selve anlegget er eid av NMK Oppdal, og godkjent i henhold til reglement.

Sikkerhetsledere fra andre klubber kan stå ansvarlige fra gang til gang,  forklarer Østerhus til OPP.  Det er klubben som godkjenner at sikkerhetslederen skal stå som ansvarlig for banen.

Østerhus ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt selve hendelsen, men henviser til Norges motorsportforbund og politiet.

Det er satt opp sperregjerder i henhold til banereglementet, men disse er beregnet på konkurranser når det er publikum til stede. Det er imidlertid ikke gjerder rundt hele banen.

– Det ble nok en mye større trening enn de hadde forberedt seg på, sier Are Antonsen, og forklarer at NMK Trondheim hadde leid banen i forkant av Midt-Norsk mesterskap neste helg.

– Dette løpet har arrangørklubben nå valgt å avlyse, etter hendelsen i helga, sier Antonsen til OPP.

– Det er ingen som føler for noe løp på motocrossbanen i Oppdal nå. Det føles vanskelig å gå videre. Nå ønsker vi å støtte opp om familien som har blitt rammet, sier nestleder i klubben, Tore Dahle til Adresseavisen.

Etter det Antonsen har fått opplyst skal minstekravet til førstehjelpsberedskap ha vært på plass i helga. Det er en bil som kan benyttes til transport, førstehjelpsutstyr og personer med kompetanse til førstehjelp.

Når det gjelder folk som er inne på banen, selve banefunksjonærene, så er det krav til at de skal være over 16 år.

– På en motorcrossbane er det ikke entydige krav til antall meter unna man skal oppholde seg. Det er mye basert på skjønn. Der er de som har banegodkjennelse flinke til å gi råd, sier han.

Det er sjelden satt opp sperregjerder på treninger som i helga.

– Det er fordi det ikke er publikum på treningene, men stort sett familie og støtteapparat, sier han.

– Vil dere vurdere å se på rutinene etter ulykken?

– Vi skal gå grundig inn i saken og se om det er noe vi kan gjøre for om mulig å unngå slike hendelser i framtida, sier Antonsen.

I norsk motorsports historie har det aldri skjedd at tilskuere har omkommet, ifølge Antonsen.

– De siste 20 årene har det etter det jeg husker vært en dødsulykke der en fører omkom, det var på Romerike.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert