– Det er artig å være leder i hovedutvalg vei, men også en stor utfordring, sa Gunn Iversen Stokke (Sp) til de rundt 40 tilhørerne på Nerskogen da hun skulle forklare innbyggerne i bygda hvorfor det ikke er bevilget mer penger til Nerskogsvegen og opprusting av den.
Da hadde ordfører Ola Øie innledet folkemøte med å ønske fylkespolitikerne og befolkningen velkommen, og gitt ordet til ordfører Kirsti Welander i Oppdal som fikk forklare Statens vegvesens fire forskjellige forslag til løsning.
Welander har ikke lagt skjul på at hun ønsker seg den dyreste, og det samme gjør befolkningen på Nerskogen.
Men det finnes det ikke midler til.
Fylkeskommunen har bevilget 10 millioner kroner til veien, i en slags misforståelse der den trodde begge kommunene bevilget fem millioner hver i tillegg, mens kommunene mente de har forskuttert midlene, og skal få dem tilbake.
Dermed er det per i dag ti millioner på konto for vedlikehold.
Og Iversen Stokke kan ikke se hvor hun skal hente de øvrige 35 millionene som trengs.
De ti millionene på konto holder til grusdekke, og det var befolkningen på møtet svært tydelige på at de ikke ønsket.
Da må man se på andre alternativer, og det mest aktuelle er alternativ nummer tre; innfresing av pukk i eksisterende bærelag.
– Vi har snakket mest om løsningen til 20-25 millioner kroner, og vi vet at entreprenøren Peab bruker dette mye i Sverige. Det kan bli et veldig godt alternativ om vi klarer å finansiere det, sa Stokke.
Hun var bekymret for når US Army kommer og skal bruke veien.
– Da vet vi hvordan det blir utseende etterpå.
Iversen Stokke ønsket å skrape sammen penger til våren, og ta arbeid til våren.
– Vi kan ønske oss 45 millioner, men det klarer vi ikke. Det er likevel viktig å spille på lag om å få til dette nå, sa hun.
Les mer om folkemøtet i OPP torsdag.
Klaas van Ommeren For 2 dager siden
Salgstall for leiligheter, uansett om det er nye eller fra tidligere overnattingssteder i Oppdal er ikke med her. Det gj... Vis mer Salgstall for leiligheter, uansett om det er nye eller fra tidligere overnattingssteder i Oppdal er ikke med her. Det gjør det heller ikke på andre steder. Men: at det har den samme virkning som hytter, akkurat som økning i tallet på spikertelt , det er det lite tvil om. Man kunne f.eks sjekke alle slike eiendomsoverdragelser overdel siste 10-15 år. Da får man et bilde. 0
Odd Nyberg For 3 dager siden
Er enhetene fra Stølen og Vangslia ( som nå selges enkeltvis ), med i disse tallene ? Det er jo i mange år jobbet med ... Vis mer Er enhetene fra Stølen og Vangslia ( som nå selges enkeltvis ), med i disse tallene ? Det er jo i mange år jobbet med både Hotel Nor og andre, for omreguleringer av ubrukte utleieenheter. Dette burde fremkommet her. 1