nerskogsmøte5

HOLDT INNLEGG: Jan Perry Lund fra Lundhytta på Nerskogen satte perspektiv på saken for politikerne. Leder i hovedutvalg vei i fylkeskommunen, Gunn Iversen Stokke, nestleder i samme utvalg Jan Inge Kaspersen (Ap) og medlem Pål Sæther Eiden (H), satt i panelet med rennebuordfører Ola Øie og ordfører Kirsti Welander i Oppdal.

nerskogsmøte4

Utvalgsleder i hovedutvalg for veg og tidligere varaordfører i Sør Trøndelag, Gunn Iversen Stokke (Sp) bak nestleder Jan Inge Kaspersen (Ap), ordfører Kirsti Welander og utviklingsleder Jan Kåre Husa i Oppdal hilser på før møtet.

nerskogsmøte3

STINN BRAKKE: Nerskogsbyggen møtte opp på folkemøtet.

nerskogsmøte1

Gunn Iversen Stokke tilbakeviser påstander om at Nerskogveien nedprioriteres. Her sammen med ordfører i Rennebu, Ola Øie under folkemøtet om veien 28. mai. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen, arkiv

nerskogsmøte

John Olav Vognild fortalte om konsekvensene av den dårlige veien for seg som bonde og entreprenør.

Fylkespolitikere, lokalpolitikere og befolkning enige på folkemøte:

– Veien må rustes opp

Alle var enige om at Nerskogsveien trenger å rustes opp. Veldig få var enige om hvordan det skal betales.

– Det er artig å være leder i hovedutvalg vei, men også en stor utfordring, sa Gunn Iversen Stokke (Sp) til de rundt 40 tilhørerne på Nerskogen da hun skulle forklare innbyggerne i bygda hvorfor det ikke er bevilget mer penger til Nerskogsvegen og opprusting av den.

Da hadde ordfører Ola Øie innledet folkemøte med å ønske fylkespolitikerne og befolkningen velkommen, og gitt ordet til ordfører Kirsti Welander i Oppdal som fikk forklare Statens vegvesens fire forskjellige forslag til løsning.

Welander har ikke lagt skjul på at hun ønsker seg den dyreste, og det samme gjør befolkningen på Nerskogen.

Men det finnes det ikke midler til.

Fylkeskommunen har bevilget 10 millioner kroner til veien, i en slags misforståelse der den trodde begge kommunene bevilget fem millioner hver i tillegg, mens kommunene mente de har forskuttert midlene, og skal få dem tilbake.

Dermed er det per i dag ti millioner på konto for vedlikehold.

Og Iversen Stokke kan ikke se hvor hun skal hente de øvrige 35 millionene som trengs.

De ti millionene på konto holder til grusdekke, og det var befolkningen på møtet svært tydelige på at de ikke ønsket.

Da må man se på andre alternativer, og det mest aktuelle er alternativ nummer tre; innfresing av pukk i eksisterende bærelag.

– Vi har snakket mest om løsningen til 20-25 millioner kroner, og vi vet at entreprenøren Peab bruker dette mye i Sverige. Det kan bli et veldig godt alternativ  om vi klarer å finansiere det, sa Stokke.

Hun var bekymret for når US Army kommer og skal bruke veien.

– Da vet vi hvordan det blir utseende etterpå.

Iversen Stokke ønsket å  skrape sammen penger til våren, og ta arbeid til våren.

– Vi kan ønske oss 45 millioner, men det klarer vi ikke. Det er likevel viktig å spille på lag om å få til dette nå, sa hun.

 

Les mer om folkemøtet i OPP torsdag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert