røde kors1

Oppdal Røde Kors vant distriktmesterskapet, hr fra lørdagens ringløype i Berkåk sentrum hvor Rachel Morken hjelper en skadet person. Foto: Sør Trøndelag Røde Kors

Røde kors 2

Fra lørdagens ringløype, bak Gaute Heggvold, foran Eirin Heggvold. Foto: Sør Trøndelag Røde Kors

.img_0970

Vinnerlaget for Oppdal Røde Kors. Bak f.v: Gaute Heggvold, Ola Tande og Bente Furnes. Foran f.v: Eirin Heggvold, Kristin Gjønnes og Rachel Morken.

Oppdal Røde Kors Hjelpekorps videre til NM:

–Målet er pallplass!

Oppdal Røde Kors Hjelpekorps vant distriktsmesterskapet for Røde Kors for andre år på rad.

– Distriktsmesterskapet er en viktig treningsarena og en sosial samlingsplass for de frivillige i Røde Kors Hjelpekorps. I tillegg til å treffes sosialt, får korpsene i vår region trent på skarpe situasjoner og utvekslet erfaring, fortalte Ola Krokstad, leder for distriktsmesterskapet før helgens mesterskap. Det var Rennebu Røde Kors Hjelpekorps som arrangerte distriktsmesterskapet.

Fredagen var det en orienteringsløype hvor lagene hadde 3,5 time på å finne flest mulig poster, her var det Oppdal som gjorde det best, noe som ga de et godt utgangspunkt til lørdagens ringløype. Oppdalslaget bestod av Rachel Morken, Kristin Gjønnes, Ola Tande, Gaute Heggvold, Bente Furnes og Eirin Heggvold.

– I ringløypa er det ti poster med ulike førstehjelps og hjelpekorpsrelaterte ulykker, så er det dommere som dømmer hvert enkelt lag, forteller Gaute Heggvold. Også under ringløypa var det Oppdal som gjorde det best, og kan dermed kalle seg distriktsmestere for andre år på rad.

– Ekstra artig er det at de andre lagene bruker mye tid på øving før en konkurranse, mens vi bare stiller opp og likevel tar vi det – det er artig, forteller Heggvold fornøyd.

Han var med å vant distriktsmesterskapet også i fjor, men fikk ikke anledning til å bli med i NM hvor Oppdalslaget endte på 4.plass. Men i årets NM i Bergen i september skal Heggvold være med. Der skal de beste hjelpekorpsene fra hvert fylke møtes for å kåre det beste hjelpekorpset i Norge.

– Før NM må vi nok sette av tid til å øve sammen som lag. Vi vet hva vi manglet fra å nå toppen i fjor og vi vet hva vi er gode på, så vi skal bygge videre på det, sier Heggvold

– Vi må prøve å komme høyt på lista i år også, målet er jo å få pallplass.

Hør mer fra Gaute Heggvold om helgens distriktsmesterskap på Radio E6 mandag morgen!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert