Måtte avlyse fisket på grunn av torden og flom:

Fiskestart med tårer

Det er tatt laks i Orkla i år også, men starten ble enda dårligere enn man hadde trodd.

– Vi hadde ei lita, varm og blank elv dagen før laksestarten, sier daglig leder i Orkla Fellesforvaltning, Rune Krogdahl til Radio E6.

Det gikk over.

Torsdag kveld kom det et forferdelig tordenvær som førte til at laksefiskerne måtte se langt etter første kast i elva.

– Fiskestenger leder lynet, og det er direkte livsfarlig å fiske i elva mens det tordner og lynes, sier Krogdahl.

Ekstremværet torsdag som gravde ut veibanen til E6 førte til at bekker og elver flommet over, og utover dagen fredag ble elva brunfarget og stor.

– Jeg hadde noen laksefiskere på telefonen lørdag, og det var både tårer og litt kjeft å få, sier Krogdahl, som heller ikke han rår over værforholdene.

Utover i helga bedret imidlertid forholdene seg betraktelig, og mandag morgen var elvevannet klart igjen, mens temperaturen var oppe i 13 grader i vannet.

– Det er en temperatur vi ikke pleier å se før lenger ut i juni, sier han, men forsikrer om at laksen biter i varm elv, også.

Han sjekket kameraene i elva mandag morgen, og sier han ser mange laks gå opp nå.

– I dag tidlig så jeg en sværing gå forbi, og han fortsatte oppover elva, sier Krogdal.

– Så det er lovende.

Orkla er lakseførende i en strekning på 88 km, fra utløpet ved Orkanger til Stoi’n, rett nedenfor Ulsberg i Rennebu. Den lakseførende strekningen berører kommunene Rennebu, Meldal og Orkdal. Største registrerte laks gjennom tidene er på 25 kg. De største laksene tas gjerne de aller første dagene av sesongen. Vanligvis kommer mellomlaksen (3-7 kg) fra medio juni til medio juli.

Vennligst Logg inn for å kommentere