_DSC6402

JUBILEUMSFORESTILLING:Fra generalprøven torsdag formiddag.

_DSC6374

Gutta spiller luftgitar. Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6363

_DSC6355

Dansenummer inspirert fra «Frost». Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6348

_DSC6336

_DSC6301

_DSC6294

Barnehagestyrer Tove Børseth hjelper Rufta Abel Tadele med jakken. Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6290

Sånn kan også pannekakeeventyret fortelles. Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6289

Personalet rigger opp fotoutstilling utendørs. Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6284

Jo Jønland Skorem (5) og Anna Munkvold Antonsen (3) får hjelp med bollebaksten av Helene Steigedal. Foto: MORGAN FRELSØY

_DSC6273

Levon Skarsheim Gunnesmæl, Enja Trondsgård, Ronja Bjerke og Ivar Hoel baker boller sammen med Unni Uv.

_DSC6259

Maj-Britt Furnes henger opp malerier barna har laget.

_DSC6245

Avgangsgruppa som har både avslutningsfest og jubileumsfest før skolegangen starter til høsten. Foto: MORGAN FRELSØY

Høgmo barnehage feirer 30 år:

– En spesiell dag

Når Høgmo barnehage i dag feirer sitt 30-årsjubileum, har ungene selv vært med og laget jubileumsprogrammet.

Det forteller Tove Børseth, som er styrer ved den kommunale barnehagen. Selv beskriver hun barnehagen som ble bygget i 1990 som liten og hjemmekoselig. Og selv om den senere har blitt påbygd i flere omganger, er Børseths beskrivelse ganske dekkende for barnehagen som i dag har 40 barn.

I motsetning til for noen år tilbake er det i dag en større prosentandel barn i småbarnsavdelingen. Det vil si at avdelingen for barn fra 1-3 nå utgjør halvparten av barna, ifølge Børseth, som har vært i barnehagens ledelse siden 1995.

På spørsmål om hvordan Høgmo barnehage skal markere 30-årsjubileet, sier hun:

– Vi skal ha natursti og ungene skal underholde. De skal ha konsert, og de har ordnet seg gitarer.

Selv om det er jubileumsfeiring later det til at de eldste barna ikke ser på dagen som noe annet enn en vanlig dag i barnehagen, skal vi tro Sondre Hage Stenberg (5). Sammen med jevngamle Siri Andersen Volden, Erik Plassen og tre barn til, hører hun til i gruppa som snart ikke lenger skal gå i barnehagen, men som skal begynne på skole til høsten.

– Dette er en helt vanlig dag, sier Sondre, mens Siri mener de nå skal feire avslutningen. Felles for «førskolebarna» er at de er enige i at de har hatt det bra på Høgmo barnehage.

Barnehagestyreren legger seg ikke borti når elevene snakker med OPP. Hun er derimot opptatt av at de skal få uttrykke seg uten noen form for innblanding og lar barna selv få tenke ut og formulere hva de vil si. Nettopp det å gi barna en opplevelse av medvirkning er noe Børseth også har vært opptatt av under planleggingen av jubileet.

– Det er viktig med barns medvirkning. Derfor har de vært med og planlagt bursdagsfesten. På den måten lærer de å være med i fellesskapet og å bidra, sier barnehagestyreren.

Hun forteller at de som kommer til jubileumsmarkeringen kan vente seg både rockekonsert og sang- og danseinnslag fra scenen som barnehagen har rigget opp nede i skogen, der barna selv har laget sceneteppet som benyttes.

Foruten underholdning vil alle som er invitert til feiringen torsdag, selvsagt også få servert ei skikkelig jubileumskake.

– Og så skal barna som begynner på skole til høsten få utdelt permene sine med alle barnehageminnene samlet inni, fortsetter Børseth og viser til at det for disse barna ikke bare er jubileum, men også avslutningsfest.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert