Gunn Iversen Stokke tilbakeviser påstander om at Nerskogveien nedprioriteres. Her sammen med ordfører i Rennebu, Ola Øie under folkemøtet om veien 28. mai.

Gunn Iversen Stokke tilbakeviser påstander om at Nerskogveien nedprioriteres. Her sammen med ordfører i Rennebu, Ola Øie under folkemøtet om veien 28. mai. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen, arkiv

Tilbakeviser påstander om manglende veisatsing:

– Nerskogsveien blir prioritert

Leder i hovedutvalg for vei i fylkeskommunen, Gunn Iversen Stokke (Sp), reagerer sterkt på påstander om at hun er med på å nedprioritere Nerskogsveien.

Da fylkestinget onsdag foretok budsjettregulering, ble det ikke bevilget mer penger til sårt tiltrengt opprusting av Nerskogveien. En vei også Statens vegvesen mener er blant fylkets verste fylkesveier.

Et forslag fra Høyre, Venstre og Frp om å bruke 50 millioner kroner ekstra til utbedring av flere fylkesveier ble nedstemt at flertallet, anført av Ap og Sp.

–  Dette er skuffende, jeg trodde faktisk at våre to Ap-ordførere og Ap i fylket snakket sammen og etter møtet på Nerskogen hadde jeg faktisk håp – men den gang ei! Jeg skal fortsette å jobbe for Nerskogsveien – med eller uten støtte fra Ap, sa fylkestingsrepresentant og vararordfører i Oppdal, Ingvill Dalseg (H) i en kommentar til OPP etter onsdagens vedtak.

Det får leder i hovedutvalg for vei i Trøndelag og fylkestingskollega, Gunn Iversen Stokke ( Sp) til lå reagere.

–  Det blir helt feil av OPP og andre å påstå at vi ikke prioriterer vegen. Denne usannheten virker i motsatt virkning, man blir oppgitt over varaordførerens tilnærming og samarbeidsvillighet i saken, skriver Iversen Stokke i en epost til OPP.

Torsdag deltok de to i en debatt i Nyhetsmorgen i Radio E6.

–  Vi hadde satt av 50 millioner kroner blant annet til Nerskogsveien som vi har jobbet lenge for å finne penger til, og som vi ville prioritere, sier Dalseg.

  –  Hvor mye ville dere bruke på denne veien?

–  Det er opp til den faglige vurderingen å avgjøre. Det har vi ikke detaljbestemt, svarer Dalseg.

Statens vegvesen har foretatt en grundig gjennomgang av ulike opprustingsalternativ, fra enkel grusing til 10 mill, til en omfattende opprusting som vil koste 40-50 millioner kroner.

På spørsmål om hvorfor Ap og Sp vil bruke 3,5 millioner kroner på en vei i Åfjord fremfor Nerskogveien, svarer Gunn Iversen Stokke:

–  Vi har ikke nedprioritert Nerskogveien. Det er helt feil opplysninger. Høyre har kommet med en samferdselsstyring der det ikke står noe om Nerskogsveien. Vi har allerede prioritert Nerskogsveien og har satt i gang å forberede arbeider for ti millioner kroner. Så vil vi avvente hvor store skader det blir etter høstens Nato-øvelse før vi gjør mer, noe vi også ga klar beskjed om på folkemøtet på Nerskogen.

–  Det er defensivt å vente til etter Nato-øvelsen. Det er bra med ti milllioner kroner, men det mangler fortsatt mye for å få den standarden vi trenger, svarer Dalseg.

  –  Kommer det mer penger i høstens budsjett, Iversen Stokke?

–  Ja, vi har sagt at vi bruker ti millioner kroner nå, så skal vi se på skadene etter Nato-øvelsen og hva vi kan få fra Forsvaret og ta opp saken i budsjettet, sier Sp-politikeren, som legger til at flertallet også avsatte 20 millioner kroner for å berge tilbudet på Oppdal videregående skole og andre distriktsskoler.

– Det gjør vi når elevtallet svinger sterkt i løpet av de neste årene. Det bør også være viktig for varaordfører Dalseg, bemerker Gunn Iversen Stokke som appellerer til å se helheten i politikernes prioriteringer.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert