Charles Loussert, Amaïs Dusart og lille Alan fikk servert ferske kanelsnurrer som de aller første kundene ved det nye turistkontoret i fjor sommer.

Charles Loussert, Amaïs Dusart og lille Alan fikk servert ferske kanelsnurrer som de aller første kundene ved det nye turistkontoret i fjor sommer. Foto: Steingrim Hoel Witsø

Turistkontoret betjent fra 15. juni:

Trimmer vertskapet før åpningen

Turistkontoret på Reiselivets hus forlenger i år sesongen ut august for å betjene sommergjestene.

–  Vi utvider sesongen ut august i år, sier Steinar Furnes i Oppdal Event som driver turistkontoret for reiselivsselskapet Visit Oppdal. I realiteten utvides åpningsperioden med to uker sammenlignet med fjoråret. Det løses med å korte inn litt på åpningstiden utover kvelden.

I fjor fikk fjellbygda turistkontoret tilbake etter at tilbudet var borte i nesten to år.

Forut for flyttingen fra Skysstasjonen til Reiselivets hus og gjenåpningen var det mye diskusjon om hvordan turistvertskapet skulle gjennomføres. Mens enkelte tok til orde for å dele ut brosjyrer og henvise besøkende til informasjon om Oppdal på internett, var det andre som ønsket vertskapet tilbake.

–  5 500  besøkende var innom kontoret i fjor, og vertene hadde mer enn nok å henge fingrene i, sier Furnes, som mener antall gjester viser at behovet er der for å ha et betjent kontor gjennom sommeren. Budsjettet for satsingen er på 250 000 kroner, opplyser han.

I vinter har også kontoret vært åpent for besøk, da har de som holder til i kontorfellesskapet tatt hver sin tørn for å hjelpe de som stikker innom.

Uka før åpningen jobbes det med å hente inn informasjon om alt som er planlagt av aktiviteter de neste månedene.

–  Vi er i kontakt med bedriftene for å skaffe oss kunnskap om det som skjer slik at alle som kommer på besøk til oss skal få svar på sine spørsmål om turer og arrangement.

Fra og med fredag 15. juni er vertskapet på plass, kontoret blir betjent til faste tider, og vertene skal ledes av oppdalsjenta Eira Vammervold.

–  Vi har allerede 15-20 gjester innom daglig, særlig tyskere og nederlendere som finner frem lett til oss, sier Furnes, som likevel lover enda bedre skilting til turistkontoret.

  –  Følger turistene rådene de får og blir med på ulike aktiviteter?

–  Ja, og det er mange dagsturister som vil ut på korte eller lengre turer, og vi merker at stadig flere velger å bli en dag ekstra i Oppdal, noe som er en viktig målsetning.

Akkurat nå er det skoleturer som er i skuddet, flere klasser har vært på besøk.

– Det er folk på Turisthotellet, på Haugen gård og på Gjestetunet som har vært med på rafting, paint-ball og moskus-safari. Det er mye som skjer i Oppdal allerede, sier Steinar Frunes.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert