Darling W1_MF

En unik samklang både instrumentalt og vokalt særpreger Darling West. Foto: MORGAN FRELSØY

Darling W2_MF

Med en mikrofon! Darling West kunne gjerne gjort flere nummer på denne spesielle og gammeldagse måten. Foto: MORGAN FRELSØY

Darling W., Tor Egil Kreken_MF

Låtskriver, bandleder, og multiinstrumentalist, Tor Egil Kreken, overdrev aldri sitt elegante spill. Foto: MORGAN FRELSØY

Darling W., Mari Kreken1_MF

Mari Kreken har ikke bare en helt særegen og vakker stemme; hun håndterer også munnspill og kan sine saker på gitar. Foto: MORGAN FRELSØY

Darling W. ,Kjetil Steensnæs1_MF

Gitarist, Christer Slaaen briljerte på en rekke gamle gitarer, som er av slaget man ikke ser så ofte på en scene. Foto: MORGAN FRELSØY

Innfridde forventningene i kirka:

Elsket Darling West

Darling West leverte en nydelig konsert i Oppdal kirke fredag kveld - og publikum takket med stående applaus.

Bandet som består av ekteparet Mari og Tor Egil Kreken, samt Christer Slaaen og Thomas Gallatin, er gjennom hele konserten synkronisert og harmonisk. Alle musikerne bytter på å spille flere instrumenter underveis. Vokalist Mari Kreken tar flere ganger fram munnspillet, og gitarist Christer Slaaen spiller piano innimellom, det flyter fint av solid musikalitet.

Tre av bandets medlemmer var også med under pilegrimsdagene i fjor da Marit Larsen hadde konsert i kirka. Den minnes de med glede.

– Jeg husker applausen fra i fjor, dere i Oppdal har lange og varme applauser, sier Mari Kreken etter de to første sangene.

Etter sanger som «Dover», «Vinyl and a Heartache», «Nobody’s song», og «Ballad of an uutlaw» stiller alle i bandet seg foran scenen og tar «How I Wish» sammen. De byr opp til allsang, og man kan høre publikum kore fornøyd med.

Bandet fortsetter i den gode strømmen med «Loneliness», «Rolling on», coverlåten «The Chain», «Someone Like You», poplåten deres «The Sweetest Tune», «Traveller» og helt til slutt «Darling West» som startet det hele. Gjennom alle sangene er det finstemt harmoni, Darling West vet hva de holder på med. Mellom hver sang gir de 130 personene i publikum kjærlig applaus, og helt til slutt en velfortjent stående applaus.

Bandet er ettertraktet og spilte med Odd Nordstoga under Sommeråpent på NRK torsdag. Allerede lørdag spiller de under Vikedal Roots Music Festival før flere festivaler venter i både Norge og USA.

Det er ingen tvil om at Darling West er i vinden. Siden slippet av deres andreplate «Vinyl and a Heartache» i 2016, har bandets karriere vært på en konstant opptur. Albumet ble hedret med Spelemannprisen, de ble listet på Norges største radiokanaler, og har blitt strømmet over tre millioner ganger i Spotify, i tillegg til å dukke opp på Top 100 country-listene i USA.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert