Høyres fylkespolitikere fikk høre oppdretternes klare syn under et møte i Oppdal i februar. Oppdretterne Øystein Storholm (tv.) og Olav Martin Mellemsæter fra Oppdal i samtale med Høyres Guro Angell Gimse og varaordfører Ingvild Dalseg.

Høyres fylkespolitikere fikk høre oppdretternes klare syn under et møte i Oppdal i februar. Oppdretterne Øystein Storholm (tv.) og Olav Martin Mellemsæter fra Oppdal i samtale med Høyres Guro Angell Gimse og varaordfører Ingvild Dalseg. Foto: Morgan Frelsøy

Fersk pelsdyrundersøkelse om Høyre- og Frp-velgere:

Uenige om pelsdyrforbud

Regjeringen er på fullstendig kollisjonskurs med egne velgere i pelsdyr-saken, mener Norges pelsdyralslag.

Færre enn hver tredje velger i Høyre og Fremskrittspartiet mener at Norge bør forby pelsdyrnæringen, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat på oppdrag for Norges pelsdyralslag.

51 prosent av Frps velgere og 46 prosent av velgerne fra Høyre er uenig i regjeringens forslag om å forby pelsdyrnæringen. Det vakte oppsikt da Frp og Høyre ga etter for Venstre og gikk inn for et forbud mot pelsdyrdrift i Norge som en del av den nye regjeringserklæringen i vinter.

Ved stortingsbehandlingen i januar 2017 stemte både FrP og Høyre for en videreføring av pelsdyrnæringen.

Det er kun Senterpartiet som har mer pelsdyrvennlige velgere enn Høyre og Frp, hvor 61 prosent er for pelsdyroppdrett, mens 18 prosent vil avvikle næringen.

32 prosent av befolkningen oppgir at de for pelsdyroppdrett, mens 44 prosent er mot pelsdyroppdrett. De resterende 24 prosent er i tvil eller vet ikke. Mange oppgir at de vil være mer positive dersom de visste mer om næringen. Tallene er for øvrig uendret siden siste måling desember 2016, heter det i en pressemelding  fra Norges pelsdyralslag.

Undersøkelsen er gjennomført i et representativt utvalg på 1000 respondenter fra Norstats panel i perioden 9. til 16. mai 2018.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert