Linda Mai Helmersen Weiseth

Linda Mai Helmersen Weiseth forteller at "Fjellsuppe" er en meget populær rett. Hovedingrediensen i suppen er mandelpotet fra Oppdal.

Julie og Andreas Rokseth

Julie og Andreas Rokseth holdt intimkonsert på Bortistu Gjestegard søndag. Foto: Privat

Maten på Bortistu

Bortistu Gjestegard kan tilby noe for en hver smak i deres kafé, som har åpent hver dag i sommer.

Bortistu Gjestegard utvider søndagskaféen:

Holder åpent hver dag i sommer

Bortistu Gjestegard har søndagskafé hver andre uke gjennom hele året. I sommer utvider de åpningstiden.

Stor pågang i fjor sommer gjorde at Bortistu Gjestegard bestemte seg for å holde kaféen åpen hver dag i sommer. Tidligere har den bare vært åpen på søndag.

Linda Mai Helmersen Weiseth driver Bortistu Gjestegard og kan fortelle at de nye åpningstidene er til stor glede for de forbipasserende.

-I fjor opplevde vi at det var mange som kom innom og spurt etter en kopp kaffe og litt mat. Dette fikk oss på tanken om å holde kaféen åpen hver dag om sommeren, forteller Linda Mai. 24. juni sommeråpent kaféen, og det er mange som har tatt turen.

-Det har vært en del folk, vi har merket det spesielt de siste dagene etter at fellesferien startet. Vanligvis øker trafikken på denne tiden av sommeren når alle går ut i ferie. Så langt har det vært vellykket å holde åpent hver dag, sier hun.

-Noen er innom mens de sykler forbi, andre kjører enten forbi, eller kommer innom på dagstur.

Kaféen kan tilby noe for en hver smak. Både kaffe, kaker og suppe med brød.

-Suppen vi serverer kalles for ”Fjellsuppe”, der hovedingrediensen er mandelpotet fra Oppdal. Den er veldig populær og faller i smak hos gjestene, sier Linda Mai.

Flott konsertlokale 

Det er ikke bare mat og kaffe man finner på Bortistu, i kveld er det også konsert. Julie og Andreas Rokseth skal holde intimkonsert, Linda Mai forteller at dette blir en unik opplevelse.

-Musikken som Julie og Andreas spiller er helt spesiell. Julie spiller harpe, som er et veldig skjørt instrument, mens Andreas spiller Bandoneon som er et argentinsk tangotrekkspill. Kombinasjonen av de to er helt fantastisk, forteller hun.

Julie og Andreas Rokseth er profesjonelle musikere og har skrevet masteravhandling om kombinasjonen av de to instrumentene.

–Det er veldig stas at vi har fått dem hit. De er dyktige musikere og skal snart ut på verdensturne. Jeg håper så mange som mulig kommer for å høre på dem, sier Linda Mai.

Det var et 30 talls mennesker som tok turen for å høre på Julie og Andreas Rokseth søndag kveld, forteller Linda Mai til OPP.

-Dette er eksotisk for oss som musikere, sier Julie Rokseth.

-Det gir entusiasme og inspirasjon å spille i en slik setting som Bortistu. Nærheten til folket, fjellet og gården, i tillegg til energien og historien til Bortistu. Det er en sjelden mulighet å få spille slike konserter, sier Julie og Andreas Rokseth.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert