Stedet ligger midtveis nede i Gråura, og trafikken forbi stedet er stor i sommerferien. Innringet er stedet der steinen som ligger i grøfta har løsnet.

Stedet ligger midtveis nede i Gråura, og trafikken forbi stedet er stor i sommerferien. Innringet er stedet der steinen som ligger i grøfta har løsnet. Foto: Morgan Frelsøy

Steinblokk falt 25 meter rett på Rv70:

Her gled steinen ut

Bare tilfeldigheter gjorde at steinen som gled ut og havnet nedpå R70 i Gråurda natt til torsdag ikke forårsaket personskade.

OPP er på stedet der kjempesteinen havnet på Rv70 i natt, steinen ligger i grøfta tett inntil veien der feriebilistene suser forbi.

En kan grøsse ved tanken på omfanget om kjempesteinen hadde løsnet på dagtid, for ferietrafikken er stor på Rv70 opp Gråura. Hovedforbindelsen mellom Sør-Trøndelag og Nordmøre  har en årsdøgntrafikk på 1100 biler i døgnet, nå om sommeren er den langt større.

Stedet ligger midtveis i Gråura, midt mellom to bratte skrenter på oversiden av veien der vegvesenet har satt opp steinfangernett.

Men ikke der steinen løsnet i natt.

Fra veien er det lett å se hvor den har løsnet. På en avsats rundt 25 meter over veibanen er det tydelige spor etter hvor steinen har glidd ut. Det er også merkene steinblokka har satt i berget på sin ferd ned mot veien før den har fått en vipp på den siste skrenten og dundret ned midt i veibanen.

Steinen er halvannen meter lang og rundt 70 cm høy; mer enn stor nok til at den kunne forårsaket voldsomme skader på et kjøretøy.

Det kunne den også selv om den ikke hadde havnet oppå noen kjøretøy. For steinen ble liggende midt i riksveien rett etter en sving slik at den kom brått på kjørende på vei nedover.

Til alt hell sørget føreren av en bil som kom nedenfra, der steinen var lettere å oppdage på avstand, for å varsle slik at steinen ble fjernet.

Den hadde imidlertid laget så dype spor i asfalten at vedlikeholdsmannskaper måtte fylle hullene med ny asfalt torsdag morgen.

Torgeir Bye i Statens vegvesen region midt sa til OPP tidligere i dag at området skal sjekkes av entreprenør i dag og det skal vurderes om geologer skal hentes inn.

Bye utelukker ikke at steinen har løsnet som følge av styrtregnet som kom onsdag ettermiddag. Det er meldt store nedbørsmengder også torsdag og fredag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert