Anne Skaslien

Anne Skaslien var den eneste satte opp bod på markedsdagen.

Heklebordet

STORT UTVALG: Anne Skaslien hadde et bredt utvalg av produkter med seg til markedsdagen.

Guttene på traktoren

PRØVEKJØRER: guttene fikk prøvekjøre Sivert Wognild Fordson Dexta fra 1958. (f.v) Marius Nordseth, Pelle Nordseth Fondt og Markus Nordseth

Anne i ensom majestet:

Gråværet preget markedsdagen

Nærmere 30 personer fant veien til markedsdagen på Vognildsbua lørdag formiddag.

Den første av de to årlige markedsdagene på Vognildsbua gikk av stabelen lørdag. Nærmere 30 personer, i alle aldre, tok turen.

Når OPP ankommer Vognildsbua lørdag står Anne Skaslien i ensom majestet inne i utstillingsteltet, hun er den eneste som har stilt opp boden sin på markedsdagen. Annes bord er fylt med det meste man kan hekle. Fra kjøkkenkluter og lommebok, til fruktnett og brillehus.

-Jeg hekler stort sett hver dag, så da blir det en del jeg kan ta med til boden, sier Anne. Dette er andre gangen hun stiller ut på markedsdagen hos Vognildsbua.

-Det er litt rart at jeg er den eneste her, tidligere har det pleid å være fullt av boder her, men i dag er det bare meg, sier hun.

Det er stor variasjon i produktene Anne har tatt med seg til markedsdagen. Hun kan fortelle at inspirasjonen kommer fra flere steder.

-Disse fruktnettene har jeg laget med tanke på miljøet. Da slipper man å bruke plastikkpose på frukten. Den tar liten plass og er lett å ta med seg, i tillegg til at den er bra for miljøet. De andre tingene er laget med inspirasjon fra ulike heklesider på Facebook, der er det mange geniale idéer, forteller Anne.

Plutselig kommer det en blå traktor kjørende. Lyden fra motoren fanger oppmerksomheten til samtlige av de fremmøtte på Vognildsbua. Føreren av traktoren er Sivert Wognild fra nabogården, han har tatt med traktoren sin til markedsdagen for å stille den ut.

-Dette er en Fordson Dexta fra 1958, forteller han.

Det tar ikke lang tid fra traktoren er parkert til de tre guttene Marius Nordseth, Markus Nordseth og Pelle Nordseth Fondt kommer løpende for å prøvesitte den. Guttene er ivrige etter å ”prøvekjøre” traktoren, men det må nok vente noen år.

-Traktoren er like gammel som meg, og vi holder oss nesten like bra, sier Sivert med et smil.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert