OVS-rektor Torkil Svorkmo Lundberg.

OVS-rektor Torkil Svorkmo Lundberg. Foto: Per Roar Bekken

Har venteliste på alle OVS-fagene:

Elevtallet øker kraftig

I dag ble første inntak for videregående opplæring i Trøndelag klart. Rektor ved Oppdal videregående, Torkild Svorkmo-Lundberg, sier det er mange år siden de hadde så mange elever som de vil få fra høsten av.

Tallene for første inntak ved de videregående skolene i Trøndelag ble i dag klart. Oppdal videregående skole vil få en tydelig økning i elevtall fra høsten.

Rektor Torkild Svorkmo-Lundberg sier det er en klar økning i elevtall i forhold til tidligere år.

– Jeg tror man må seks til syv år tilbake for å finne like høye tall. Neste skoleår vil elevtallet bli mellom 300 og 320 elever.

Svorkmo-Lundberg sier det er flere grunner til at elevtallet i år er spesielt høyt.

–Den viktigste grunnen er at kullet som gikk ut av ungdomsskolen i vår er veldig stort, da blir det naturlig flere søkere. Det er også mange minoritetselever med voksenrett som har fått plass i år. I tillegg er det seks til syv flere som har fått plass på landslinjen for alpint.

Lange ventelister

Svorkmo-Lundberg er godt fornøyd med elevtallet, men han forteller at det er mange som ikke har fått plass.

– Det er ventelister på alle studieprogrammene, så det er mange som ikke har fått plass på første inntak. Det er lengst venteliste på landslinja for alpint. Vi skulle gjerne hatt plass til alle, og er i dialog med inntakskontoret om noen søkere vi mener bør få plass, sier Svorkmo-Lundberg.

De høye søker- og inntakstallene er gode nyheter for Oppdal videregående skole.

–Dette viser for politikerne at vi er en skole i vekst, som ungdommene ønsker å gå på. Jeg tror tallene bidrar positivt i prosessen om utbygging av den videregående skolen her på Oppdal, sier Svorkmo-Lundberg.

God søking til yrkesfag

De gode tallene for yrkesfag fortsetter, noe rektor Svorkmo-Lundberg er meget fornøyd med.

– Vi har bra innsøking på yrkesfag. På Vg1 Helse- og oppvekstfag har vi to klasser, mens vi på Vg1 Bygg- og anleggsteknikk har en og en halv klasse. Dette er noe vi har jobbet målrettet med i samarbeid med ungdomsskolen. Vi ser nå at dette arbeidet har bidratt til at flere søker yrkesfag.

Fikk ønsket oppfylt 

Ni av ti fikk førsteønsket oppfylt i det første inntaket til videregående opplæring i Trøndelag. Over 15 000 søkere med ungdomsrett har fått tilbud om en plass ved første inntak for skoleåret 2018/2019, skriver Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding onsdag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert