OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIKTER SEG INN: Ordfører Kirsti Welander håper å gjøre det bra under ordførerduellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Welander er fornøyd med poengsummen etter skyting. Foto: Gina Hindseth

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Gina Hindseth

Ordfører Kirsti Welander skyter med skarpt:

Tar sikte på å vinne

Arne Helgetun er overbevist om at ordfører Kirsti Welander vil nå langt i skytterkonkurransen under Landsskytterstevnet. Hun er mest opptatt av å slå ordføreren i nabokommunen.

I august arrangeres Landskytterstevnet i Stjørdal, og her har alle trønderske ordførere blitt utfordret til en uhøytidelig duell.

– Nå har jeg fått meg coach, og han har vist meg hvordan jeg skal treffe blink, lade og forholde meg til våpenet, forteller Kirsti Welander utenfor skytterhuset torsdag kveld. Det er andre kvelden hun er på plass for å øve seg på skyting. Alle ordførerne i nye Trøndelag er invitert, og Welander tar utfordringen på strak arm. Kledd i skytterjakke, skytterreim og med øreklokker glir hun rett inn blant de mer erfarne skytterne. Og coachen, Arne Helgetun, leder i skytterlaget, skryter av sin nye rekrutt;

– Kirsti er lettlært, jeg er imponert. Det er andre kvelden hun er her og det har gått veldig bra, det er progresjon hele tiden, sier Helgetun, som ikke er i tvil med hvilken ordfører som vil gjøre det best under Landskytterstevnet.

– Ja, det er klart hun vinner, vi må sikte høyt, ler han,  og forteller at Welander startet med støtteanlegg, og fikk 50 av 50 mulige poeng. Welander selv er litt mer nøktern.

– 50-poengern skjøt jeg med støtte for geværet, det ble litt mer vingling når jeg skulle skyte med reim. Jeg må bare fortsette å øve så skal jeg nok ikke skjemme ut Oppdal helt iallefall.

Oppdal har hatt landskytterstevnet tre ganger, i 1993, 2003 og 2013, nå ønsker de å få det igjen i 2023. Skal de få det, må søknaden inn iløpet av høsten.

– Nå skal vi ikke forskuttere, men vi jobber for det, sier Helgetun.

Til landskytterstevnet i Stjørdal er det rundt 25 oppdalinger som tar turen. Alt fra ungdommer til veteraner, og altså ordfører Welander.

– Hvilken ordførere ser du på som den største konkurrenten?

–Det spørs om det må være Ola Øie i Rennebu, han er jeger og friluftsmann, det hadde vært kjedelig om han slo meg.

–Du vant over ham under en ordførerduell i matlaging på Rennebumartnan i fjor?

–Ja, så sånn sett så er det kanskje hans tur, men jeg skal gjøre mitt beste for å slå ham på skytterbanen, også!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert